Proprietarii de câini din cartierul Andronache, verificați de ASPA. Cei cu animale nesterilizate pot să rezolve problema gratuit în 30 de zile, ca să nu fie amendați

02 nov. 2023
5910 Afișari
Proprietarii de câini din cartierul Andronache, verificați de ASPA. Cei cu animale nesterilizate pot să rezolve problema gratuit în 30 de zile, ca să nu fie amendați
Proprietarii de câini din cartierul Andronache, verificați de ASPA. Cei cu animale nesterilizate pot să rezolve problema gratuit în 30 de zile, ca să nu fie amendați | Sursă foto: Facebook-ASPA

Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA) a efectuat sute de vizite la proprietarii de câini din cartierul Andronache pentru a vedea daca animalele sunt sterilizate.

La controale au participat și echipe ale Poliției Locale a Municipiului București.

Proprietarii de câini din cartierul Andronache, verificați de ASPA

În cadrul unei acțiuni de verificare și control, 820 de imobile aflate în cartierul Andronache au fost verificate, pentru a se vedea dacă proprietarii de câini i-au sterilizat.

La această acțiune au participat echipe mixte formate din angajați ASPA și agenți ai Poliției Locale București. De asemenea, acestea au fost sprijinite și de Jandarmerie.

În total, echipele de control au dat:

  • 104 notificări privind obligativitatea îndeplinirii condițiilor legale pentru animalele de companie.
  • 107 invitații de prezentare la sediul DGPLCMB (pentru bucureștenii care nu erau acasă).

Toate persoanele care au primit notificări sau invitații au la dispoziție un termen de 30 de zile pentru a steriliza și microcipa prietenii blănoși.

Dacă în termenul precizat mai sus nu se face dovada intrării în legalitate, proprietarii animalelor vor fi amendați de polițiștii locali. Sancțiunile pe care aceștia le riscă sunt cuprinse între:

  • 5.000 și 10.000 de lei

Campanie de sterilizare gratuită, în parcarea Dedeman Colentina

Pentru a veni în ajutorul bucureștenilor din Sectorul 2, ASPA va organiza și în acest final de săptămână o campanie de sterilizare și microcipare gratuită.

Campanie va avea loc în perioada 4-5 noiembrie 2023, în parcarea magazinului Dedeman Colentina. Adresa este: Șoseaua Colentina nr. 426, Sector 2.

Prietenii blănoși vor fi sterilizate și microcipate în mod gratuit. Cu toate astea, stăpânii trebuie să facă o programare în prealabil. Persoanele interesate pot suna la numărul de telefon:

  • 0743.204.942

Sunt așteptate și persoanele ce au fost notificate în urma controalelor ASPA, astfel încât să intre în legalitate.

Conform ligilor din România, câinii de rasă comună trebuie să fie sterilizați și microcipați. Pentru femele, vârsta de sterilizare este de 4-6 luni, iar pentru masculii de 6-8 luni.

Cookies