Proprietarii de câini din București, verificați. ASPA merge din ușă-n ușă, să vadă dacă animalele sunt sterilizate. Cine n-a făcut asta, are 30 de zile să rezolve problema gratuit

13 sept. 2023
31399 afișări
Proprietarii de câini din București, verificați. ASPA merge din ușă-n ușă, să vadă dacă animalele sunt sterilizate. Cine n-a făcut asta, are 30 de zile să rezolve problema gratuit
Proprietarii de câini din București, verificați. ASPA merge din ușă-n ușă, să vadă dacă animalele sunt sterilizate. Cine n-a făcut asta, are 30 de zile să rezolve problema gratuit | Sursă foto: Captură Facebook-Primăria Municipiului bucurești

Primăria Capitalei derulează, prin intermediul Autorității pentru Supravegherea și Protecția Animalelor (ASPA), o campanie de verificare a persoanelor din București ce au câini.

În cadrul acestor verificări se va vedea dacă animalele sunt microcipate și sterilizate.

Proprietarii de câini din București, verificați de ASPA

În această perioadă, PMB, prin intermediul ASPA, va derula o amplă acțiune de control în Capitală pentru verifica dacă proprietarii câinilor au îndeplinit toate demersurile ce le sunt impuse de lege.

Astfel că, echipele mixte, formate din angajați ASPA și polițiști locali, vor merge din poartă-n poartă pentru a efectua controalele.

Câinii de rasă comună trebuie să fie:

  • Microcipați,
  • Sterilizați.

Campania va fi realizată împreună cu Poliția Locală a Municipiului București, având de asemenea și sprijinul Jandarmeriei.

În primă fază, proprietarii vor primi un avertisment

În cazul în care echipele de control constată că animalele de compania ale bucureștenilor nu sunt microcipate și sterilizate, deținătorii vor primi un avertisment.

În baza acestuia, oamenii vor avea la dispoziție un termen de 30 de zile în care să intre în legalitate, după cum anunță ASPA. De asemenea, autoritatea le oferă proprietarilor posibilitatea de a steriliza gratuit căinii.

În urma acestor verificări, vor fi sterilizați gratuit câinii de rasă comună cu deținător.

Programările pentru sterilizarea blănoșilor de companie se pot face telefonic, în intervalul orar: 09:00 – 16:00.

  • Numărul la care bucureștenii trebuie să sune pentru o programare este: 0743.204.942.

În situația în care proprietarii refuză să îndeplinească procedurile legale, și nu oferă polițiștilor dovada sterilizării și microcipării animalelor, aceștia vor fi sancționați contravențional. Amenzile sunt cuprinse între 5.000 și 10.000 de lei.

Doi oameni au fost atacați de un câine în Sectorul 6

Duminică, 10 septembrie 2023, două persoane și câinii acestora au fost atacate de un al treilea patruped. Animalul era lăsat liber pe Bulevardul Ghencea din Sectorul 6.

În urma incidentului, polițiștii din cadrul Secției 22 Poliție au anunțat ASPA, iar o echipa de intervenție s-a deplasat la fața locului. Câinele a fost capturat și transportat într-un adăpost.

Verificările efectuate au arătat că patrupedul are proprietar, fiind micricipat și înregistrat în Registrul de Evidență al Câinilor cu Stăpân (RECS).

ASPA a declarat:

Vorbim așadar despre un metis de Brac, cu deținător, care fie a fost abandonat, fie a fost pierdut din neglijența proprietarului.

Una dintre persoanele atacate a informat că atât ea, cât și câinele său au suferit răni grave în urma incidentului.

Cookies