Proprietarii clubului Colectiv susțin că nu știau că vor fi artificii în seara incendiului

de:
03 nov. 2015
0 Afișari
Proprietarii clubului Colectiv susțin că nu știau că vor fi artificii în seara incendiului

Alin Anastasescu, actionarul principal al clubului, a declarat ca a aflat „despre folosirea de artificii ulterior de pe facebook”, informeaza Hotnews.ro.

 

„Nu s-au mai folosit altadata artificii in incinta clubului. Cu o saptamana inainte, Gancea Catalin a refuzat un al client care voia sa foloseasca artificii. Stiu ca in anul 2014, a fost folosit foc la un eveniment si au fost deteriorate bunuri din interior, a fost afumat un proiector, iar de atunci s-a stabilit regula sa nu se mai foloseasca”, a spus acesta, potrivit referatului procurorilor cu propunerea de arestare preventiva a celor trei, care detin si calitatea de administratori.

Acesta sustine ca a aflat de artificii „la un angajat, Stanciu Viorel”, si ca a cerut „sa nu foloseasca artificii in interior”.

„La o ora dupa ce am aflat, am intrat in club am strigat cine este desemnat cu artificiile, iar la mine a venit un specialist pirotehnist, care mi-a spus ca artificiile ard cu foc rece si nu sunt periculoase. Mi-a spus ca este autorizat. I-am spus sa nu le foloseasca daca ard cu flacara deschisa dupa care am plecat in biroul alaturat. Nu incepuse spectacolul cand am discutat cu pirotehnistul”, a sustinut Alin Anastasescu.

„Eu cred ca s-a intamplat aceasta tragedie deoarece s-au folosit artificii in incinta”, a spus el.

In ceea ce priveste „imbunatatirile” aduse clubului, acestea au constat in „aplicarea buretelui antifonant in spatiul interior si tavanul fals din lemn”, a adaugat actionarul.

El spune ca stia „de la constructor” ca materialele folosite, respectiv buretele care a fost aplicat pe stalpii de sustinere si pe tavan, erau ignifugate.

„La momentul respectiv, din discutia pe care am avut-o cu constructorul, am vrut sa alegem alt burete. Scopul buretului era asigurarea unei acustici corecte in sala. Nu ne-a interesat pretul atunci cand am ales buretele”, a adaugat el.

Alin Anastasescu a mai spus ca in vara lui 2015 a inchiriat „de pe OLX „un aspirator pentru a face curat”: „Nu stiu ce substanta a fost folosita, presupun ca a folosit apa si sampon. A fost curatat si tavanul. Buretele de pe coloane nu a fost spalat niciodata pentru ca riscam sa-l deterioram”.

In ceea ce priveste numarul maxim de persoane care putea fi prezente in club, acesta a fost cuantificat de Alin Anastasescu la 800, „densitatea fiind de 3 persoane pe metru patrat conform unor studii de pe internet”.

Catalin Gancea, care a intrat ultimul in actionariatul clubului, a povestit ca in vara anului 2014 „2 persoane care au spus ca sunt de la pompieri si de la PSI, au venit la firma noastra si ne-au intrebat daca avem documentul in baza caruia putem functiona, ulterior tot acestia ne-au intocmit dosarul”.

Mincu Costin, al treilea actionar, a spus ca Alin Anastasescu a contactat in 2013 o firma care se ocupa cu tratamente acustice, echipamente audio si amenajari interioare.

„In vara anului 2013, respectivul domn Stefan prin firma lui si cu angajatii sai s-au apucat de lucrarea ce insemna tratamentul acustic. Initial, Stefan cu angajatii sai a curatat tavanul, dupa care a fost aplicat un burete pe tavan, iar la final a montat un panou din lemn peste buretele respectiv”, a spus Mincu, care sustine sustine ca nu cunostea proprietatile materialului folosit.

Si el a afirmat in fata procurorilor ca nu stia ca formatia va folosi efecte pirotehnice in timpul concertului.

Cookies