Promoție mincinoasă în Carrefour: Supermarketul, amendat de Oficiul pentru Protecția Consumatorului

de:
07 oct. 2014
2 Afișari
Promoție mincinoasă în Carrefour: Supermarketul, amendat de Oficiul pentru Protecția Consumatorului

Dan Cruceru a povestit pe blogul personal că era pe punctul de a fi victima unei promoții mincinoase a supermarketului Carrefour Orhideea.

Astfel, clientul Carrefour a vrut să cumpere o pungă de făină pe care era scris mare, cu roșu, „+10% la același preț”. Prețul pungii de făină de 1,1 kg era 3, 48 lei.

Însă înainte să meargă la casă pentru a plăti produsele cumpărate, clientul a văzut făina la un kilogram pe un alt raft. Surpriză: făina costa 2, 47 lei.

Așa că cele 100 de grame de făină „gratis” erau chiar mai scumpe decât produs neaflat la promoție: 100 de grame de făină din punga promoțională costau 0,31 lei, iar 100 de grame din punga normală costau 0,24 lei.

Clientul nemulțumit a încercat să vorbească cu reprezentanții supermarketului. După douăzeci de minute de încercări, a primit următorul răspuns de la un plasator de produse pe raft: “De ce ne întrebați pe noi, întrebați-i pe șefii cei mari, de la centru! Noi doar executăm. Ieri, cele două produse erau la același preț. De dimineață, le-au modificat.”

După această experiență, Dan Cruceru a făcut plângere la OPC București. A așteptat mai bine de o lună pentru un răspuns, dar, din fericire, acesta a venit și a fost unul care i-a dat dreptate: OPC a sancționat contravențional Carrefour Orhideea pentru promoția mincinoasă. 

În plus, OPC București a precizat că în perioada 31 iulie 2014 – 7 august 2014, prețul la raft al făinii cu 10% „gratis”a fost de 3,48 de lei, între 8 august și 18 august, prețul a fost de 3,28 de lei, iar din 19 august prețul este de 2, 47 lei.

Cookies