Promisiuni la fel de vechi ca problemele din București. Nicușor Dan, în 2012: Îmi dau demisia dacă nu vor fi strânși câinii comunitari din oraș în primele 6 luni de mandat

26 ian. 2023
193 Afișari
Promisiuni la fel de vechi ca problemele din București. Nicușor Dan, în 2012: Îmi dau demisia dacă nu vor fi strânși câinii comunitari din oraș în primele 6 luni de mandat
Promisiuni la fel de vechi ca problemele din București. Nicușor Dan, în 2012: Îmi dau demisia dacă nu vor fi strânși câinii comunitari din oraș în primele 6 luni de mandat. Sursa foto: Agerpres

Nicușor Dan a promis că va demisiona în primele 6 luni de mandat, dacă problema câinilor din București nu va fi rezolvată. Victor Ponta a vorbit într-o postare de pe Facebook despre afirmația făcută de Nicușor Dan, în urmă cu 11 ani.

Ponta și-a exprimat nemulțumirea la adresa primarului Nicușor Dan și îi cere să rezolve, măcar acum, problema câinilor maidanezi.

Ce mesaj i-a transmis Victor Ponta primarului general al Capitalei

Victor Ponta a postat pe Facebook un mesaj referitor la tragedia recentă de la Lacul Morii în care afirmă că nu se așteaptă la demisii, ci la rezolvarea problemei. Nicușor Dan încă tratează acest subiect cu nepăsare, uitându-și promisiunea făcută în 2012.

Fostul prim-ministru al României spune:

Cred că o să-mi ceară mie demisia – ca de obicei! Dl Primar General Nicușor Dan a promis “în scris” că “își dă demisia dacă nu rezolvă problema câinilor comunitari în 6 luni! Eu zic totuși să mai aștepte – că a spus Vlad Voiculescu că face o analiză! Focile Frumoase și Libere nu mai protestează – nu mai sunt indignate – nu mai cred că trebuie dosare penale și demisii! Acum e totul bine!
Moartea oamenilor a fost folosită de Dl Iohannis, Vlad Voiculescu și alții ca ei ca armă politică împotriva adversarilor! Acum “fac analize” – sau pur si simplu ignoră, nici măcar în cot nu ii doare!
Nu mă aștept la demisii – nici la responsabili! Dar mă întristează faptul că, din nou, nu se va face absolut nimic să se schimbe ceva in viitor !
La postarea respectivă, Victor Pontea a adăugat chiar și o poză cu promisiunea lui Nicușor Dan de acum 11 ani, scrisă pe foaie.
Nicușor Dan promitea, în 2012, că va demisiona din funcția de primar dacă problema câinilor nu va fi rezolvată. Mesajul transmis de Victor Ponta pentru Primarul Capitalei: „Cred că o să-mi ceară mie demisia, ca de obicei!”
Nicușor Dan promitea, în 2012, că va demisiona din funcția de primar dacă problema câinilor nu va fi rezolvată. Sursa foto: Facebook/ Victor Ponta
Postarea lui Victor Ponta a strâns, în scurt timp, mii de like-uri și sute de comentarii. Majoritatea oamenilor și-au exprimat, la rândul lor, nemulțumirea față de Nicușor Dan și de… scrisul acestuia!
Iată câteva dintre comentariile postării:
 • „Dacă acesta este scrisul domnului primar general al capitalei …nu pot să zic decât ( VAI ȘI AMAR ) !!”
 • „Acesta este scrisul lui Nicușor Dan????”
 • „De câte grade a fost cutremurul? Nu se înțelege de pe foaia aia…”
 • „Scrisul chiar nu mă deranjează, în fond e matematician, chiar nu văd unde e problema aici. Dar, în privința promisiunii… Uf, uf.. dacă documentul e autentic, e chiar mai trist decât credeam”
 • „Da, Domnule Ponta! Nimic nu se va schimba în țara asta!
  Am devenit un popor anesteziat! Pare ca totul e pe placul lui!”

Promisiunile făcute de Nicușor Dan în anul 2012

În 2012, când Nicușor Dan candida la Primăria Capitalei, a susținut un interviu pentru Gândul. În acel interviu a făcut mai multe afirmații referitoare la problemele pe care are de gând să le rezolve, daca va deveni primar.

Ba chiar mai mult, a făcut chiar și o promisiune în scris. În acea promisiune a spus că daca nu va rezolva problema câinilor comunitari, va demisiona după 6 luni de mandat.

Nu trebuie să mai rămână câini pe stradă. Ei trebuie duși în adăposturi. Trebuie create adăposturi ale municipalității, pentru că nu există la capacitatea de a lua cei 30.000 de câini din București. Dacă sunt asociații de proprietari care îi revendică pe câinii care stau în apropierea blocurilor, (…) primăria le dă țarcurile ca să-i țină acolo, a declarat Nicușor Dan, conform Gândul.

Alte promisiuni făcute de Nicușor Dan, de data asta în anul 2020

În campania electorală din anul 2020, Nicușor Dan a făcut și alte promisiuni pe care nu le-a respectat până acum.

Acesta a afirmat că:

Bucureștiul are și resursele și gradul de dezvoltare necesare pentru a fi un oraș civilizat cu animalele. Din păcate, actuala administrație nu a colaborat cu grupurile civice și ONG-urile care au expertiză în acest domeniu și a fost absolut opacă la solicitările acestora.

Promisiunile făcute în anul 2020 de Primarul General al Capitalei, conform sursei citate:

 • Vom colabora cu ONG-urile și cu grupurile civice care au expertiză în domeniul protecției animalelor, inclusiv prin externalizarea unor adăposturi către acestea.
 • Vom asigura o transparență totală a adăposturilor primăriilor din București.
 • Vom asigura sterilizarea gratuită, la cerere, a animalelor.
 • Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor.
 • Vom încuraja, prin campanii de informare, adopția animalelor din centrele Primăriei.
 • Vom sancționa drastic, conform legii, abandonarea animalelor”, promitea Nicușor Dan.

Te-ar putea interesa și:

Cookies