Promisiunea unui nou pod peste Dâmbovița. Consiliului Local Sector 3 București discută proiectul în următoarea ședință

13 mart. 2023
551 Afișari
Promisiunea unui nou pod peste Dâmbovița. Consiliului Local Sector 3 București discută proiectul în următoarea ședință
Promisiunea unui nou pod peste Dâmbovița. Consiliului Local Sector 3 București discută proiectul în următoarea ședință | Sursă foto: Agerpres

Primăria Sectorului 3 vrea să realizeze un pod ce va trece pentru râul Dâmbovița din București. Acesta ar urma să fie realizat în zona străzii Lunca Priporului, după cum se arată în proiectul ce va fi discutat în ședința Consiliului Local Sector 3.

PS3 vrea să construiască un nou pod peste Dâmbovița

Podul pe care PS3 dorește să îl realizeze pentru râul Dâmbovița ar urma să aibă 3 benzi pe fiecare sens, trotuare și piste pe care să poată circula bicicliștii, după cum transmite HotNews.ro.

Indicatorii tehnico-economici vor fi discutați în cadrul următoarei ședințe a Consiliului Local Sector 3. Tot atunci, consiliul va decide dacă aprobă sau nu acest proiect de infrastructură. Valoarea estimată pentru această investiție este de aproximativ 8,5 milioane de lei.

Iată care sunt specificațiile exacte, conform proiectul de hotărâre:

  • Lățimea totală a podului va fi de 41.00 metri,
  • Un singur trotuar cu o lățime de 2,30 metri,
  • Pistă de biciclete cu o lățime de 2.00 metri.

De asemenea, în proiectul de hotărâre este specificat și că despărțirile dintre sensuri și dintre carosabil și trotuar vor fi realizate cu ajutorul unor jardiniere din beton prefabricat.

Termenul pentru realizare este de 6 luni

Durata pentru realizarea noului pod ce va traversa Dâmbovița este de 6 luni, după cum este transmis în proiectul de hotărâre. Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, declară că realizarea unui asemenea pod este necesară deoarece traficul rutier din zona respectivă s-a aglomerat.

Pe lângă trafic, un alt aspect ce face ca podul să fie necesar este dezvoltarea imobiliară ce a ajut loc în zona respectivă.

Primăria Sectorului 3 a mai realizat un pod peste Dâmbovița, în continuarea străzii Nicolae Teclu. Acesta fiind dat în folosință în anul 2020.

În contextul creșterii accentuate a traficului pe aceste artere cât și pe rețeaua de drumuri adiacente acestora, și în contextul dezvoltărilor imobiliare accentuate în zonele străbătute de aceste artere, apare imperios necesară realizarea unei artere de circulație care să permită o circulație fluentă și în condiții de siguranță a tuturor participanților la trafic, atât a autovehiculelor cât și a pietonilor sau bicicliștilor.

Până în prezent, Primăria Sectorului 3 a realizat două proiecte de infrastructură rutieră de foarte mare importanță: parcarea subterană Bd. Decebal și podul rutier construit peste râul Dâmbovița în continuarea străzii Nicolae Teclu, care sunt folosite atât de cetățenii sectorului cât și de cei care îl tranzitează, se transmite prin proiectul de hotărâre.

La acest moment se așteaptă decizia Consiliul Local Sector 3, pentru a putea demara lucrările pentru proiectul de infrastructură.

Cookies