Promisiune neonorată la București. Licitație anulată pentru o centrală provizorie care ar fi încălzit apartamentele din zona de est a Capitalei

15 mart. 2022
304 Afișari
Promisiune neonorată la București. Licitație anulată pentru o centrală provizorie care ar fi încălzit apartamentele din zona de est a Capitalei

Termoenergetica a anulat licitația lansată anul trecut pentru realizarea unei centralei provizorii de termoficare pe locul fostei CET Titan, o promisiune neonorată a primarului Nicușor Dan care susținea că centrala va fi montată repede și va asigura încălzire în iarna care se tocmai se încheie, 2021-2022, scrie spotmedia.ro. Rolul termocentralei ar fi fost să asigure încălzirea locuinţelor din nord-estul Capitalei, care acum depind de CET Sud, aflată la mare distanță de zona pe care o acoperă în prezent.

Licitația anulată acum a fost lansată târziu, la jumătatea lunii octombrie 2021, când era clar că procedura legală, plus construcția propriu-zisă, ar fi durat mai mult decât ține o iarnă, în total peste 5 luni. Primarul Capitalei Nicușor Dan a vorbit despre această soluție provizorie în martie 2021. După fix un an de la această promisiune, Spot Media a descoperit că licitația a fost anulată, ceea ce înseamnă o reluare greoaie a procedurii. Anularea sa poate fi verificată pe site-ul SEAP.

Procedură reluată. Claudiu Crețu, directorul Termoenergetica: ”Sperăm să putem semna contract în mai”

Directorul Termoenergetica SA, Claudiu Crețu, a declarat că a fost descoperit un viciu de procedură, dar licitația va fi relansată, „de fapt s-a relansat” și urmează să apară anunțul oficial. La licitația anulată a depus ofertă o singură companie: Energofor SRL, cu subcontractantul Ria Engineering&Consulting, mai scrie Spotmedia.ro.

„Oferta respectivă era greșită. A fost vorba despre un viciu de procedură și, în context, a fost nevoie de anularea licitației.

Dar o vom relansa. Sau, mai bine zis, am relansat-o deja, dar abia într-o zi sau două urmează să se publice din nou anunțul în Sicap.

Și, dacă nu vom avea parte de cereri de clarificări foarte lungi sau de contestații, sperăm să putem semna contract în mai. În acest caz, există posibilitatea ca această centrală provizorie să fie realizată în timp util pentru a fi funcțională iarna viitoare”, a precizat Claudiu Crețu pentru publicația media.

În consecință, bucureștenii din cartierul Colentina și din zona de nord-est pot spera că măcar iarna viitoare vor avea mai multă căldură în apartamente și apă fierbinte, la robinet.

Îți mai recomandăm să citești și:

Cookies