Promisiune electorală sau proiect de viitor? Un centru de arși va fi construit în cadrul Spitalului „Grigore Alexandrescu”

04 dec. 2020
20 Afișari
Promisiune electorală sau proiect de viitor? Un centru de arși va fi construit în cadrul Spitalului

Orice proiect care apare peste noapte în ultimele zile de campanie electorală nu poate fi tratat mereu cu cea mai mare încredere, mai ales într-o țară în care statul nu a reușit să construiască decât un singur spital nou, de la zero, în Mioveni Argeș. Promisiuni cu iz electoral există la orice colți atunci când bătaia pe banii de la UE (care ne vor rezolva toate problemele) este mare și duminică se decide totul.

Potrivit unui anunț oficial, Guvernul a aprobat în şedinţa de vineri o Hotărâre privind indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu„.

Ce spune Ministerul Sănătății

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de astăzi Hotărârea Guvernului pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Construirea unui centru de arşi şi reorganizarea fluxurilor medicale ale spitalului pentru o mai bună poziţionare şi conectare a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie pentru Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, Bucureşti”, informează un comunicat de presă al MS.

Actul normativ aprobă indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui centru de arşi în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, dar şi reorganizarea fluxurilor medicale a Departamentelor Urgenţă, ATI şi chirurgie astfel încât Centrul de arşi va fi construit pe o suprafaţă de 2.400 mp şi va cuprinde: 8 săli de operaţii – din care 3 pentru chirurgie generală, una pentru microchirurgie, una pentru urgente şi 3 pentru ortopedie; o staţie de sterilizare, 36 de paturi ATI împărţite într-un nucleu de 6 paturi, două nuclee de 8 paturi şi 14 paturi de neonatologie; camere medici de gardă; ambulatorii pentru chirurgie plastică; 2 săli de operaţii pentru centrul de arşi; 10 paturi pacienţi critici – mari arşi; 16 paturi TIIP mari arşi; 10 paturi microchirurgie şi chirurgie reconstructivă.

Trei noi centre multifuncționale de arși la Timișoara, Tg. Mureș și București

„Această unitate face parte din cele 3 noi centre multifuncţionale de arşi care se vor construi la Timişoara, Tg. Mureş, şi Bucureşti şi care vor include pe lângă centrele de mari arşi şi secţii ATI, blocuri operatorii şi UPU sau conexiune cu UPU existent. Este vorba despre o investiţie totală de peste 192 milioane de euro pentru toate 3 unităţile, în cadrul proiectului cu Banca Mondială. Am negociat anul acesta extinderea până în 2024 a acestui proiect cu Banca Mondial şi obţinerea unei finanţări suplimentare de 150 milioane de euro”, a declarat Nelu Tătaru, ministrul Sănătăţii, citat în comunicatul de presă.

Centrul de arşi din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” este o investiţie de peste 77 milioane de euro.

Cookies