Proiectul tehnic pentru al treilea lot din Autostrada de Centură Bucureşti Sud a fost avizat. Când încep lucrările | VIDEO

14 oct. 2021
178 Afișari
Proiectul tehnic pentru al treilea lot din Autostrada de Centură Bucureşti Sud a fost avizat. Când încep lucrările | VIDEO

Proiectul tehnic pentru al treilea lot din Autostrada de Centură Bucureşti Sud a fost avizat recent. Mai mult, lucrările ar trebui demarate în curând, însă mai sunt câțiva pași de urmat.

Autostrada A0 a demerat în forță. Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a a anunțat, miercuri, că a avizat Proiectul tehnic şi Detaliile de Execuţie pentru proiectarea şi execuţia sectoarelor 1 şi 2 ale lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud.

Anunțul CNAIR privind Autostrada de Centură

CNAIR a explicat modul în care a dat avizele și spune că ordinul de începere a lucrărilor va fi emis în curând.

„Miercuri, 13 octombrie 2021, în cadrul CTE – CNAIR SA au fost avizate Proiectul Tehnic şi Detaliile de Execuţie, urmând a fi emis Ordinul de Începere a Lucrărilor pentru contractul „Proiectare şi Execuţie Autostrada de Centura Bucureşti Sud, Lotul 3, Sector 1, km 85+300 – km 100- 765, aferent Centura Sud şi Sector 2, km 0+000- km 2+500, aferent Centura Nord”, a anunțat CNAIR într-o informare.

Lungime de 18 kilometri pentru lotul 3 din Autostrada A0 Sud

Secretarul de stat în Ministerul Transmoporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a venit și el cu o reacție cu privire la acest proiect.

„Astăzi a fost avizat proiectul tehnic pentru lotul III al A0 Sud, de către Comisia Tehnico – Economică a CNAIR.   În următoarele zile se va emite ordinul de începere a lucrărilor pe acest ultim tronson din partea de Sud a Autostrăzii de Centură a Bucureştiului.    Acesta este lotul care leagă DN 6, în zona Bragadiru – Cornetu, până la A1, în zona localităţilor Ciorogârla – Dragomireşti Vale, inclusiv nodul rutier dintre A0 şi A1 şi are o lungime de 18 km. Constructor este Asocierea Aktor – Euro Construct Trading, iar valoarea contractului este de 853,4 milioane de lei.”, a completat secretarul de stat informațiile.

Cine a câștigat licitația

Conform datelor transmise de CNAIR, antreprenorul general este Asocierea Aktor SA – Euroconstruct Trading ’98 SRL, iar valoarea totală a contractului este 853,422 milioane lei, fără TVA.

Finanţarea se va asigura din Fondul de Coeziune, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 -2020, şi de către Guvernul României.

Segmentul Sud al Autostrăzii A0 este împărţit în trei loturi:

– Lotul 1, A2 – CF902 (Jilava), 16,3km, castigator Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, pret 830.679.662,15 lei fara TVA. Contract semnat in Aug 2019

– Lotul 2, CF902 (Jilava) – DN6, 17,0km, castigator Alsim Alarko Sanayi Tesisleri ve Ticaret AS, pret 750.849.942,12 lei fara TVA. Contract semnat.

– Lotul 3, DN6 – A1, 17,5km, castigator asocierea Aktor SA – Euro Construct Trading SRL, pret de 853.422.022,52 lei fara TVA, termen de executie 42 de luni.

Primele imagini de pe șantier

Marți au fost postate imagini noi de pe şantierul lotului 3 din Autostrada de Centură Bucureşti Sud (A0 Sud). Au fost efectuate lucrări de decopertare pe şapte kilometri din cei aproape 18 kilometri ai lotului Bragadiru – Joiţa.

„Aktor şi asociaţii au intrat la decopertat pe aproximativ 50% din lot. Undeva 7 – 8 km au decopertat până acum. Momentan nimic pe la structuri, casa care este în drumul autostrăzii, relativ nouă, a început să fie demolată, ceea ce este o veste foarte bună. Au aparut şi 3 situri arheologice”, arată imaginile publicate de Asociaţia Pro Infrastructură (API).

Ministerul Transporturilor încă din 1 iulie 2021 autorizaţie de construie pentru lotul 3 din A0 Sud, Bragadiru – Joiţa.  A0, al doilea inel de centură al Capitalei, construit drept o autostradă, va avea o lungime de 101 km şi va degreva traficul de pe Drumul Naţional de Centură Bucureşti (DNCB) – vechea centură a orașului.

Cookies