Proiectul „Străzi deschise – București” aduce restricții de circulație în acest weekend. În premieră, Calea Victoriei se închide atât pentru șoferi, cât și pentru bicicliști, în perioada 29-30 aprilie

27 apr. 2023
684 Afișari
Proiectul „Străzi deschise - București” aduce restricții de circulație în acest weekend. În premieră, Calea Victoriei se închide atât pentru șoferi, cât și pentru bicicliști, în perioada 29-30 aprilie
Proiectul „Străzi deschise - București” aduce restricții de circulație în acest weekend. În premieră, Calea Victoriei se închide atât pentru șoferi, cât și pentru bicicliști, în perioada 29-30 aprilie. Sursa foto: Facebook/ ARCUB/ arhivă

Calea Victoriei devine pietonală în acest weekend, 29-30 aprilie. Aceste restricții de circulație sunt aduse de proiectul „Străzi deschise – București, Promenadă Urbană”. Practic, zona se închide pentru șoferi și se deschide pentru pietoni.

„Străzi deschise – București” aduce restricții de circulație în acest weekend pe Calea Victoriei

ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, anunță că revin weekendurile pietonale în Capitală. Anul acesta, evenimentul „Străzi deschise – București, Promenadă Urbană” se va desfășura în perioada 29 aprilie – 8 octombrie 2023.

Primul weekend (29 – 30 aprilie 2023) a sosit, iar o dată cu el vin și restricțiile de circulație. Calea Victoriei se deschide pentru pietoni între Piața Victoriei și Splaiul Independenţei, în intervalul orar 10:00 și 22:00.

Restricțiile rutiere

În weekendul 29-30 aprilie 2023, pe durata restricțiilor instituite pe Calea Victoriei, se va permite traversarea arterei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, strada Ion Câmpineanu, bulevardul Regina Elisabeta, strada Știrbei Vodă între Calea Victoriei și Dem. I. Dobrescu.

De asemenea, traficul Societății de Transport București (STB) va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către casă, dar și către unitățile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricțiilor pe următoarele străzi:

  • strada Frumoasă între strada Sevastopol și Calea Victoriei,
  • strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu și Calea Victoriei,
  • Calea Griviței între strada Constantin Budișteanu și Calea Victoriei, cu mențiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecționat către aleea din fața Palatului Știrbei, apoi către strada Banului.

În weekendurile în care se desfășoară proiectul „Străzi deschise”, traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 22:00 până la ora 09:00.

Premieră: Se închid și pistele de biciclete

În premieră, pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete, transmite ARCUB.

Programul artistic al evenimentului, aici: Calea Victoriei, pietonală în acest final de săptămână. Prima ediție a „Străzi Deschise” are loc în weekendul 29-30 aprilie. Programul evenimentului

Cookies