Proiectul Sectorului 2 „Alege libertatea, spune NU corupţiei”, la final. Care sunt REZULTATELE

de:
23 iul. 2019
2 Afișari
Proiectul Sectorului 2

S-a realizat, astfel, creşterea capacităţii administrative și îmbunătățirea calității serviciilor furnizate către cetățeni prin mărirea transparenței, eticii și integrității în cadrul Primăriei Sector 2. instituţiilor și serviciilor publice aflate sub autoritatea Consiliului Local al Sectorului 2.

Principalele rezultate ale proiectului sunt, conform unui comunicat al administra’iei locale:

• Elaborarea a trei proceduri operaționale privind standardele de etică și integritate, combaterea corupției și gestionarea conflictelor de interese și a incompatibilităților, având la bază rezultatele analizei chestionarului aplicat angajaților Primăriei Sectorului 2.

• Susținerea a opt cursuri de formare profesională adresate grupului țintă din 200 de persoane (aleși locali, personal de conducere și personal de execuție din primărie) care vor avea ca obiectiv creșterea gradului de cunoaștere a prevederilor legale în domeniile de etică și integritate, combaterea corupției și gestionarea conflictelor de interese și a incompatibilităților.

• Perfecționarea a 20 de formatori dintre participanții la cursurile de formare profesională care să devină vectori de diseminare pentru informațiile privind standardele de etică și integritate, anticorupție și pentru combaterea conflictului de interese care fac obiectul proiectului.

• Realizarea unei campanii video;

• 25 de difuzări ale campaniei video la nivelul Primăriei Sectorului 2;

• Un număr de 350 de cetățeni informați, conștientizați, privind standardele de etică și integritate, și măsuri de prevenire a corupției;

• Întocmirea hărții interactive a investițiilor de la nivelul sectorului 2;

• 200 de cetățeni utilizatori ai hărții interactive.

Proiectul a demarat în data de 05.09.2018, pentru o perioadă de 12 luni, având un buget de 299.854,68 lei din care 239.883,75 lei contribuție U.E. și contribuția națională (53.973,85 buget național și 5997,08 buget local). B365.ro a scris despre acest proiect AICI. 

Cookies