Proiectul privind realizarea Piaţetei Favorit a fost aprobat. Cât costă revitalizarea spațiului urban din zonă | VIDEO bonus

22 oct. 2021
624 afișări
Proiectul privind realizarea Piaţetei Favorit a fost aprobat. Cât costă revitalizarea spațiului urban din zonă | VIDEO bonus
Proiectul privind realizarea Piaţetei Favorit a fost aprobat. Cât costă revitalizarea spațiului urban din zonă | VIDEO bonus

Proiectul care vizează realizarea Piaţetei Favorit din Sectorul 6 a fost aprobat aseară de consilierii locali. Cât costă revitalizarea spațiului urban din zonă vedeți în rândurile de mai jos, alături de un clip video publicat încă din vară de Ciucu în care arată cum urmează să se transforme acest loc special din Drumul Taberei.

Consiliului Local din Sector 6 a adoptat, joi, un proiect privind construirea Piaţetei Favorit. Lucrările ar urma să se întindă pe doi ani, iar întreaga valoare a investiției este estimată la aproape 19 milioane de lei cu tot cu TVA.

Se contruiește Piațeta Favorit în următorii doi ani

Proiectul anunțat încă din iulie de primarul Sectorului 6 a fost aprobat de abia joi cu 18 voturi „pentru” şi 9 abţineri.

Durata de realizare a obiectivului de investiţii este 24 de luni, urmând a se va interveni pe o suprafaţă de circa 1,2 hectare. Se va revitaliza astfel spaţiul urban din zona Favorit, se va îmbunătăţi circulaţia pietonală, se vor crea spaţii publice moderne şi atractive, care vor promova sustenabilitatea urbană, se arată în hotărâre.

Potrivit proiectului aprobat, Favorit este „o zonă emblematică” pentru Sectorul 6, datorită fostului Cinema Favorit, care era unul dintre cele mai mari din oraş şi avea un număr mare de utilizatori, în special în perioada comunistă.

În perimetrul adiacent acestei clădiri cu funcţiune publică a fost realizată o amenajare urbană caracteristică anilor ’60, însă odată cu încetarea activităţii cinematografului şi zona a devenit „un spaţiu urban neglijat”.

În locul fostului cinema există deja în construcție un centru cultural european

Acum, aproape de vecinătate zonei Favorit, unde vor avea loc lucrări pentru amenajarea piaţetei, se construieşte un centru cultural european pe amplasamentul fostului cinematograf. Pentru acesta, lucrările ar trebui reluate în primăvară.

Ce se poate remedia parțial sau total

Proiectul mai vorbește despre disfuncţionalităţile ce pot fi remediate parţial sau total prin edificarea Piaţetei Favorit: starea necorespunzătoare a trotuarelor şi aspectul „neordonat şi neîngrijit” al spaţiilor verzi. De asemenea, prin extinderea spaţiului pietonal în detrimentul spaţiilor de parcaje se va promova mobilitatea urbană. Acesta acest spaţiul public va fi redat tuturor locuitorilor.

Ce spune Ciprian Ciucu

„Au fost şi anul acesta întârzieri la Cinematograful Favorit, constructorul cerând mai mulţi bani, deşi i s-a mai crescut încă o dată în urmă cu doi ani, dacă nu mă înşel, preţul lucrărilor. A venit anul acesta cu o solicitare care cumva ar duce spre 100 de milioane costul întregii lucrări. Primăria nu avea baza legală să vină în faţa dumneavoastră şi să zică din pix: ‘

Hai să schimbăm indicatorii economici ai acestui contract!’ (…) Ei spun că, dacă lucrează, lucrează în pierdere şi practic ar trebui să finanţeze această lucrare, iar noi spunem: ‘Nu avem baza legală să vă dublăm preţul’. Singura concluzie care se desprinde de aici e să oprim contractul, să punem obiectivul sub conservare şi să scoatem iar obiectivul la licitaţie (…) Eu cred că în primăvară ar trebui deja lucrările să fie reluate”, a transmis Ciprian Ciucu.

În Iulie, când a vorbit despre acest proiect, edilul Sectorului 6 a venit și cu un clip video în care arăta cum va urma să arate zona Favorit.

Cookies