Proiectul privind centrul pentru copiii cu Sindromul Down a intrat din nou pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local S1

09 iul. 2021
255 Afișari
Proiectul privind centrul pentru copiii cu Sindromul Down a intrat din nou pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local S1

Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, a anunțat vineri că proiectul privind centrul pentru copiii cu Sindromul Down, singurul din România, ce ar trebui să fie construit pe undeva pe lângă Piața Victoriei, a intrat din nou pe ordinea de zi a Ședinței de Consiliu Local din Sectorul 1.

Sebastian Burduja a anunțat, vineri, că proiectul privind construirea primul centru pentru copiii cu Sindromul Down din România, scos de pe ordinea de zi a ultimei ședințe a Consiliului Local Sector 1 de primarul Clotilde Armand care spunea atunci că are nevoie de mai multe informații cu privire la viitoarea construcție.

Proiectul Parohiei Mavrogheni a reintrat pe ordinea de zi

Primul centru din România dedicat copiilor cu sindromul Down urmează să fie construit, asta dacă va fi votat într-un final, pe un teren din Sectorul 1 oferit gratuit de Parohia Mavrogheni, alături de suma de 100.000 de euro strânsă din donații.

Proiectul susținut de consilierii liberali a fost reintrodus pe ordinea de zi a ședinței de consiliu care va avea loc săptămâna viitoare.

Anunțul făcut de Sebastian Burduja, președinte al PNL Sector 1

”VICTORIE! IN SECTORUL 1 VOM AVEA PRIMUL CENTRU INTEGRAT PENTRU COPII CU SINDROM DOWN!”, își începe Burduja mesajul pe Facebook.

Uneori nu este plăcut sa spui adevarul. Pentru ca doare si pentru ca riști sa-ti faci dușmani, iar in politica din România “se intra la rupere”, dupa cum ma avertiza recent un coleg de coaliție. Cu toate acestea, ramân la convingerile mele: adevarul trebuie spus, iar daca tine de treburile publice ale comunității, adevarul trebuie spus public. Fara brizbrizuri. Echipa PNL de la Sectorul 1 nu se va abate niciun milimetru de la aceste principii, mai spune acesta.

De asemenea, Burduja atenția că pe de-o parte, este o chestiune care tine de moralitate. Pe de alta parte, ține de impact.

„Pentru ca am ales sa spunem adevarul si sa ne implicăm, am reușit deblocarea unor proiecte vitale”, a mai transmis acesta.

Proiectul privind centrul pentru copii cu Sindromul Down, din nou pe ordinea de zi

„Astfel, centrul integrat pentru copii cu Sindrom Down este din nou pe ordinea de zi ordinara a ședinței de consiliu local de saptamana viitoare. Întreaga echipa liberală susține acest demers si se va asigura ca va fi dus la bun sfârșit, fara a mai fi folosit ca instrument de șantaj politic. Vom reveni cu noutăți dupa ședinta de consiliu local, care va fi din nou publica, slava Cerului.

A doua veste buna este ca a fost deblocată investiția de la spitalul Grigore Alexandrescu, unde aștepta de luni de zile dupa o semnătura un proiect de modernizare finanțat de Banca Mondiala. Mulțumiri speciale pentru Adrian Oianu, consilier local PNL, Ramona Porumb, viceprimarul PNL si întreaga echipa liberală, impreuna cu deputatul USRPLUS Emanuel Ungureanu.

Totodata, ca urmare a amendamentelor la bugetul local susținute de PNL, a fost reluată finanțarea spitalelor din sectorul 1. S-a dovedit astfel ca am avut dreptate: legea permite primăriei sectorului 1 sa continue investițiile in cele patru spitale vitale! Iar la următoarea rectificare ne vom asigura că vom crește nivelul finanțărilor pentru a acoperi toate nevoile acestor spitale strategice nu doar pentru sectorul 1, ci pentru întreaga țara”, a mai povestit Burduja pe Facebook.

Concluzia? Lucrurile bune cer timp, răbdare si nervi tari

„Ele trebuie sa fie dincolo de partizanat politic, jocuri mărunte si orgolii nemăsurate. Pentru ca politica este despre cetățeni si nevoile lor, nu despre politicieni si imaginea lor. Despre ce lăsam in urma, nu despre goana pe cai albi dupa faimă si like-uri. Pentru multumirea de a lasa in urma un oraș si o tara putin mai bune merita toate amenințările, jignirile si atacurile bolșevice tip kompromat din lume.

Din nou si din nou il evoc pe cel mai mare om de stat pe care l-a dat pământul românesc, Ion I. C. Bratianu: “Nu mă tem de pietrele ce mi se aruncă în timpul vieții, mă îngrijesc numai de piatra ce mi se va așeza, după moarte, pe mormânt”.

Inainte, impreuna!”, este lungul mesaj postat de Burduja pe Facebook.

Cookies