Proiectul pentru Penetrația Bulevardul Timișoara se modifică: Nu sunt bani pentru exproprieri

de:
27 feb. 2014
2 afișări
Proiectul pentru Penetrația Bulevardul Timișoara se modifică:  Nu sunt bani pentru exproprieri

Primăria Capitalei intenționa să exproprieze terenuri în valoare de 15 milioane de euro pentru a realiza Penetrația de la Bd. Timișoara. Acum, Sorin Oprescu spune că nu există în buget bani suficienți pentru aceste exproprieri, așa încât proiectul va trebui regândit din punct de vedere tehnic. Astfel, pe Bd. Timișoara nu vamai continua linia de tramvai, aceasta urmând să se afle doar pe Bd. Preciziei.  

 Exproprierile au fost aprobate în Consiliul General în luna noiembrie, dar Oprescu le cere acum consilierilor să abroge acea hotărâre. 

Pentru Penetraţia Bd. Timişoara, lucrare care costă în total 188,7 milioane lei, Municipalitatea vrea să plătească în acest an 20 milioane lei. 

În total, urmau să fie expropriate 87 de proprietăți, dintre care 11 sunt proprietari necunoscuți, 16 sunt persoane fizice și 35 persoane juridice. Printre proprietarii care vor pierde terenurile se află și Selgros, Electrocentrale București, CET Vest București și În total Institutul Pasteur – ferma Boja.  VEZI aici lista completă și sumele cu care vor fi despăgubiți.

Proiectul Pentrație Bulevardul Timișoara prevede modernizarea bulevardului existent pe o distanță de 1,4 kilometri, dar și prelungirea acestuia şi o șosea nouă pe o distanță de 1, 2 kilometri. La capătul lucrării va fi construit un punct intermodal de transport, dar și o parcare de tip park&ride. Parcarea va fi destinată navetiștilor. Astfel, cei care vin în București cu mașina personală o vor putea lăsa în parcare, pentru ca apoi să se deplaseze prin oraș cu ajutorul mijloacelor de transport în comun.

Citeşte şi Oprescu vrea să dea 14 milioane de euro pe parcări în spic pe marginea Șos. Fabrica de Glucoză

Cookies