Proiectul Pasajului Mihai Bravu s-a deblocat. Când va fi gata lucrarea

de:
01 iun. 2012
0 Afișari
Proiectul Pasajului Mihai Bravu s-a deblocat. Când va fi gata lucrarea

În timpul vizitei făcute pe şantierul pasajului Mihai Bravu, în vara anului trecut, primarul general, Sorin Oprescu, spunea că şoferii bucureşteni vor putea circula pe noul pasaj din aprilie 2012. Luna trecută însă, nici urmă de maşini pe pasaj şi mai ales nici urmă de pasaj la faţa locului. În aprilie 2012, în locul celor două pasaje paralele prevăzute în proiect se puteau vedea doar câţiva piloni.

Proiectul a fost oprit de mai multe ori de la începutul anului 2011 şi până în prezent. Lucrarea a fost suspendată de două ori de fostul prefectul al Capitalei, Mihai Atănăsoaei, după ce Primăria a demarat lucrările fără a avea un Plan Urbanistic Zonal aprobat. Astfel, prima oară, lucrările au fost oprite oficial pe 20 ianuarie 2011, după ce prefectul a atacat în instanţă autorizaţia de construire emisă de edili, pe motiv că aceasta nu a respectat condiţiile de legalitate. Primarul general, Sorin Oprescu, a dat o nouă autorizaţie de construire, prefectul a atacat-o şi pe aceasta, iar lucrările au fost din nou suspendate. Tribunalul Bucureşti i-a dat dreptate prefectului, iar timp de aproape şase luni, restricţiile de circulaţie au fost menţinute în zona afectată de şantier, chiar dacă nu s-a mai lucrat decât la punerea în siguranţă a lucrărilor. În final, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat PUZ-ul pentru proiect, iar lucrările au fost reluate în vara lui 2011.

Câteva luni mai târziu proiectul s-a blocat din nou. Reprezentanţii Primăriei Capitalei au precizat pentru B365.ro, că întârzierile din proiect au fost cauzate, de această dată, de lucrările efectuate la reţelele de electricitate de Enel. Deşi, constructorii au stat pe loc luni întregi, cât timp proiectul a fost blocat, primăria spune că nu i s-a cerut penalităţi pentru întârzierile înregistrate.

Între timp, municipalitatea a reluat lucrările la pasajul superateran în paralel cu lucrările efectuate de Enel. Mai mult, a avansat şi un nou termen de finalizare a proiectului: 9 octombrie 2012.

Pasajul Mihai Bravu- Splaiul Unirii va face legătura între Calea Vacăreşti şi Șoseaua Mihai Bravu, peste Splaiul Unirii şi va avea câte două benzi pe fiecare sens. Lucrarea va consta de fapt din două pasaje supraterane paralele pe direcţia Calea Văcăreşti – Mihai Bravu, câte unul pentru fiecare sens de circulaţie. Lungimea totală a lucrării este de 644 metri.

Primăria va plăti 28 milioane de euro pentriu realizarea acestui pasaj. În bugetul aprobat al municipalităţii pentru 2012, pentru acest proiect au fost prevăzuţi doar 25 milioane lei (5,7 milioane euro).

CUM VA ARĂTA PASAJUL MIHAI BRAVU

Cookies