Proiectul „Orele liniștite” continuă și în luna septembrie la Antipa. Copiii cu nevoi speciale pot vizita luni, 25 septembrie, Muzeul

21 sept. 2023
273 Afișari
Proiectul „Orele liniștite” continuă și în luna septembrie la Antipa. Copiii cu nevoi speciale pot vizita luni, 25 septembrie, Muzeul
Proiectul „Orele liniștite” continuă și în luna septembrie la Antipa. Copiii cu nevoi speciale pot vizita luni, 25 septembrie, Muzeul | Sursa foto: Inquam Photos / Eduard Vînătoru

Muzeul Național de Istorie Naturală „Grigore Antipa” continuă proiectul „Orele liniștite” și în luna septembrie. Acesta se adresează vizitatorilor cu nevoi speciale, pentru care perioadele aglomerate de vizitare pot fi dificile din punct de vedere senzorial.

„Orele liniștite” continuă la Muzeul Antipa

La Muzeul Antipa continuă proiectul „Orele Liniștite”, un eveniment organizat în parteneriat cu Asociația Supereroi printre noi.

Luni, pe data de 25 septembrie, între orele 13:00 – 15:00, în afara programului obișnuit de vizitare, la Antipa se asigură publicului cu nevoi speciale posibilitatea de a vizita Muzeul în liniște, fiind feriți de aglomerația din zilele obișnuite de vizitare.

De asemena, alături de copiii cu nevoi speciale pot veni și frații, bunicii și prietenii acestora.

Intrarea în Muzeul Antipa este accesibilizată scaunelor rulante.

Accesul scaunelor rulante sau a cărucioarelor este posibil pe traseul expozițional.

Muzeul nu beneficiază de parcare proprie. Cea mai apropiată este parcarea publică din Piața Victoriei unde sunt locuri pentru autocare și microbuze școlare, respectiv mașinile conduse de către/pentru persoanele cu dizabilități.

Pentru a vă putea asigura condiții de vizitare cât mai plăcute, cei care își doresc să facă o vizită Muzeului sunt rugați să completeze ACEST formular de participare, selectând data dorită.

Vizita poate fi pregătită și de acasă accesând secțiunea specială Muzeul Incluziv de pe site-ul Muzeului Antipa, AICI.

Fiecare persoană cu dizabilități + 1 însoțitor beneficiază de acces gratuit, în baza unui document doveditor.

Astăzi a început Târgul Anticarilor în Parcul Obor

Iubitorii de antichități sunt invitați să ia parte la Târgul Anticarilor din Parcul Obor, care a început astăzi și se va încheia pe data de 24 septembrie.

📢 În perioada 21-24 septembrie 2023, vă aşteptăm în parcul din faţa clădirii Primăriei Sectorului 2 la o nouă ediție a îndrăgitului târg de antichităţi, un eveniment deja consacrat în comunitatea noastră.

Pasionații de tot ce înseamnă vechi pot găsi aici diverse lucruri, printre care se numără și:

  • cărți vechi,
  • obiecte de artă din secolul trecut (mobilier, tablouri, bijuterii etc.),
  • scrisori originale, fotografii vechi, stampe, gravuri, hărți, biblii, partituri muzicale și alte obiecte de colecție.

Antichităţile sunt scoase la vânzare, însă va fi posibil și schimbul de obiecte între colecționari.

Pe durata evenimentului se vor desfășura și numeroase activități și momente artistice la care bucureștenii și turiștii de toate vârstele sunt așteptați să participe:

  • statui vivante,
  • actori care vor defila în costume de epocă,
  • ateliere de pictură,
  • jocuri,
  • baloane,
  • surprize pentru copii.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies