Proiectul de lege privind noile reglementări de vânzare și prezentare a țigărilor, adoptat miercuri

Proiectul de lege privind noile reglementări de vânzare și prezentare a țigărilor, adoptat miercuri

Se vrea astfel preluarea in legislatia din Romania „a reglementarilor europene si internationale promovate pentru reducerea consumului de tutun, indeosebi in randul tinerilor”, transmite ziare.com.

Prin proiectul aprobat astazi, sunt reglementate ingredientele ce pot fi utilizate in produsele din tutun, precum si nivelurile maxime ale emisiilor de gudron, nicotina si monoxid de carbon.

Totodata, va fi interzisa punerea pe piata a tigarilor si a tutunului rulat care au o aroma caracteristica (adica un miros sau gust diferite de cel al tutunului, cum ar fi aromele de fructe, condimente, ierburi, alcool, dulciuri sau vanilie).

Produsele cu aroma caracteristica al caror volum al vanzarilor la nivelul intregii UE reprezinta 3% sau mai mult intr-o anumita categorie de produse vor fi interzise din 20 mai 2020.

De asemenea, va fi interzisa punerea pe piata a tuturor produselor din tutun care contin aditivi speciali, precum vitamine, cafeina, taurina si creeaza astfel impresia ca un produs din tutun are un efect benefic asupra sanatatii sau ca prezinta riscuri mai mici pentru aceasta, dar si a celor care contin arome in capsule, filtru sau in alte caracteristici tehnice”, transmite Guvernul.

De asemenea, in proiectul de lege aprobat sunt prevazute si obligatii pentru producatori si importatori, cu privire la ingredientele utilizate.