Proiectul de lege privind darea în plată, votat pozitiv de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor

de:
24 nov. 2015
0 Afișari
Proiectul de lege privind darea în plată, votat pozitiv de Comisia Juridică din Camera Deputaţilor

Comisia a făcut doar amendamente minore, în pofida opoziției reprezentanților băncilor prezenți în sală, iar proiectul va merge la plen pentru votul final, informează profit.ro.

Deputații juriști nu au dorit să preia sub formă de amendament propunerile reprezentanților băncilor cu privire la introducerea unor criterii sociale în proiect.

„Nu facem o lege pentru cazuri sociale”, a declarat deputatul Daniel Zamfir, inițiator.

Declarația lui Zamfir a stupefiat bancherii prezenți în sală, care au rugat să fie consemnat faptul că inițiatorul spune că legea nu este una cu caracter social, în ciuda susținerilor anterioare.

Textul adoptat spune că este suficient ca un debitor să meargă la notar și să ceară ca banca să preia ipoteca în schimbul stingerii totale a creditului garantat. Banca nu are drept de opoziție și nu se mai poate îndrepta asupra veniturilor viitoare sau asupra altor active care nu sunt gajate în favoarea băncii.

Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea, din cauza legii care scoate firmele din blocuri periculoaseCITEȘTE ȘI Teatrul Nottara și-a suspendat activitatea, din cauza legii care scoate firmele din blocuri periculoase
Consiliul Patronatelor Bancare a cerut parlamentarilor să preia o formulă agreată cu Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor. Propunerile spun că debitorul și soțul/soția acestuia nu dețin o altă proprietate imobiliară și nici nu a deținut una în ultimii trei ani, achiziționarea bunului ipotecat a fost făcută prin credit, imobilul ipotecat e locuința familiei, rata lunară depășește 60% din venitul debitorului, acesta nu are alte active pentru acoperirea datoriei, iar împrumutul nu e mai mare de 150.000 de euro.

Cookies