Proiectul de lege care interzice fumatul în spaţiile publice, scos de pe ordinea de zi a deputaţilor

de:
25 nov. 2015
1 afișări
Proiectul de lege care interzice fumatul în spaţiile publice, scos de pe ordinea de zi a deputaţilor

Proiectul de lege care prevede interzicerea fumatului in spatiile publice inchise, spatiile inchise de la locul de munca, la locurile de joaca pentru copii, in unitatile sanitare, de invatamant, precum si cele destinate protectiei si asistentei copilului a fost scos miercuri de pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor, fiind retrimis la Comisia de sanatate, informeaza Agerpres.

Presedintele Comisiei pentru sanatate, Florin Buicu, a declarat miercuri, la Parlament, ca motivul scoaterii de pe ordinea de zi a plenului Camerei a acestui proiect este o scrisoare a Consiliului Concurentei care atrage atentia asupra unui amendament in actul normativ care interzice afisarea tigarilor in locurile obligatorii de trecere.

„Dupa intocmirea raportului de catre Comisia de sanatate a Camerei Deputatilor a venit o adresa din partea Consiliului Concurentei legat de un amendament care interzicea afisarea tigarilor in locurile obligatorii de trecere”, a spus presedintele Comisiei pentru sanatate.

Intrebat daca sunt sanse ca proiectul sa intre miercuri pe ordinea de zi a plenului, el a spus ca „in urma negocierilor care vor avea loc intre liderii partidelor politice din Parlament va fi luata o decizie”.

Deputatul PSD Aurelia Cristea a afirmat miercuri ca spera ca acest proiect sa fie adoptat de Camera Deputatilor in actuala sesiune parlamentara.

„Sper ca acest proiect atat de mult asteptat si cu asa o larga sustinere publica si din partea profesorilor, a medicilor si a foarte multor tineri va trece in aceasta sesiune parlamentara. Chiar cred ca va gasi ecou la Palatul Parlamentului si va fi aprobata. In acest moment, nu am nicio explicatie pentru ce a fost scos de pe ordinea de zi, stiu ca a fost o corespondenta intre Consiliul Concurentei si Comisia de sanatate pentru o clarificare mai buna a unuia dintre amendamentele depuse de catre Comisia de sanatate la actuala lege si probabil ca si acesta este unul dintre motive”, a spus Cristea, intr-un comunicat de presa.

Cookies