LA MINE-N CARTIER

Proiectul de finanțare europeană a Magistralei 5 de metrou nu este încă scris

Proiectul Magistralei 5 de Metrou Drumul Taberei – Eroilor a fost declarat eligibil de către Comisia Europeană şi poate primi de la Finanţe toţi banii necesari pentru a se derula conform programului.

„Joia trecută(1 august – n.r.) a venit răspunsul oficial de la Comisia Europeană privind acceptul acesteia de a introduce Metroul de Drumul Taberei pe lista proiectelor cu finanţare POS-T (…) . Peste o lună, în 7 septembrie, începe săparea tunelului de la metrou de către cele două scuturi (frezele gigantice denumite Varvara şi Filofteia). Avem banii asiguraţi lucrărilor, deja constructorii au adus 8 basculante cu echipamente necesare săpăturilor”, a arătat directorul Metrorex Aurel Radu.

Odată proiectul inclus pe POS-T (Programul Operaţional Sectorial pe Transport), statul poate finanţa direct lucrările, urmând să-şi deconteze banii de la UE.

Reporterii EVZ au întrebat Metrorex dacă s-a aprobat proiectul şi când trebuie să vină banii. Purtătorul de cuvânt al Metrorex, Evelyne Croitoru, a declarat că abia se scrie la proiect.” A venit răspunsul pozitiv de finanţare. Acum există un draft al proiectului, se va finaliza, se va aviza şi se va trimite pentru a se obţine. Nu vrem să spunem vorbe mari, dar o să se facă rapid”. Cu alte cuvinte, specialiştii de la Ministerul Transporturilor trebuie să pună pe hârtie un proiect, acesta să fie eligibil, apoi să-l trimită la UE, pentru a primi banii. Până atunci, trebuie găsiţi bani de la buget.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button