Oprescu către Hellvig: Deblocaţi Esplanada şi porturile turistice de pe lacurile Tei şi Floreasca

de:
22 aug. 2012
1 Afișari
Oprescu către Hellvig: Deblocaţi Esplanada şi porturile turistice de pe lacurile Tei şi Floreasca

Discuţiile au avut loc, miercuri, între primarul general Sorin Oprescu şi ministrul Dezvoltării Eduard Hellvig. La întâlnire au participat secretarii de stat Marcel Boloş şi Iulian Matache, viceprimarul Marcel Nicolaescu şi arhitectul şef al Capitalei Gheorghe Pătraşcu. 

În luna iunie, chiar înainte de alegerile locale, Oprescu spunea că intenţionează să construiască pe terenul de la Esplanada o sală polivalentă după modelul Operei din Sydney. În acest sens, edilul şef a cerut Guvernului să transfere terenul aferent proiectului Esplanada din proprietatea privată a statului în proprietatea publică a Primăriei Capitalei. Terenul, cu o suprafaţă de 106.000 metri pătraţi este situat pe Bd. Unirii şi este delimitat la nord de Bd. Unirii, la est de str. Nerva Traian, la sud de Bd, Octavian Goga, iar la vest de Bd. Mircea Vodă.

Proiectul de amenajare a unui circuit turistic pe lacurile Floreasca şi Tei costă 87 milioane lei (20 milioane euro), din care 24 milioane vor proveni din fonduri europene nerambursabile. Planul de amenajare a celor două lacuri bucureştene prevede construirea a şase porturi pentru vaporaşe turistice, a 12 debarcadere pentru ambarcaţiuni de mici dimensiuni şi a două amfiteatre cu scene plutitoare cu o capacitate de 240 locuri fiecare. În plus proiectul prevede şi construirea unei săli polivalente de 250 metri pătraţi.

În cadrul proiectului, vor fi amenajate trei zone de agrement cu piscine, o pasarelă ciclo-pietonală şi patru kilometri de piste pentru pietoni şi biciclete. Detalii găsiţi aici

Tot miercuri, Oprescu şi Hellvig au discutat despre modernizarea infrastructurii rutiere Piaţa Sudului şi despre reabilitarea, modernizarea şi echiparea ambulatoriilor Spitalului Clinic de Copii Dr. Victor Gomoiu şi a Spitalului Clinic de Ortopedie Foişor. Vezi aici cum vor arăta

Cookies