ESENTIAL

Proiectele alese în cadrul programului Bucureşti-Oraş in-vizibil primesc FINANŢARE de la ARCUB

„Voi debloca în cel mai scurt timp posibil situația existentă. Proiectele admise în cadrul programului București – Oraș in- vizibil pot continua şi se pot baza pe finanţarea oferită de ARCUB. Asa cum am promis, voi sustine sectorul cultural independent”, a declarat Gabriela Firea, primarul general al Capitalei.

La data de 15.03.2016 a fost lansat programul București – Oraș in- vizibil în cadrul căruia au fost depuse 142 de proiecte culturale, program ce urmărește obiectivele candidaturii orașului la titlul de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

În urma constituirii unor comisii de evaluare și selecție, formate din specialiști în domeniul cultural, au fost alese pentru a fi finanțate 58 deproiecte în valoare totală de 2.894.571 lei. Contractele de finanțare aufost semnate la data de 30 mai 2016, urmând ca în termen de 20 de zile lucrătoare titularii proiectelor să primească suma necesară pentru demararea acestora (70% din valoarea contractului).

„Neonorarea clauzelor contractuale este cauzată de situația cu care ARCUB se confruntă încă din luna mai, când fostul primar interimar Răzvan Sava a refuzat semnarea documentelor necesare transmiterii alocațiilor bugetare către ARCUB”, a transmis Primăria Capitalei.

ARCUB – Centrul de Proiecte Culturale al Municipiului București este singura instituție subordonată Primăriei Municipiului București care acordă finanțare nerambursabilă în baza O.G. nr. 51/ 1998 privind îmbunătățirea sistemului de finanțare a programelor, proiectelor și acțiunilor culturale, astfel cum a fost modificată și completată prin O.G. nr. 2/ 2008, aprobată prin Legea nr. 199/2008.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button