Proiecte de sute de milioane de lei în Sectorul 4. Daniel Băluță vrea poduri, pasarele și parcări, însă cetățenii fac petiție să nu

12 mart. 2021
315 Afișari
Proiecte de sute de milioane de lei în Sectorul 4. Daniel Băluță vrea poduri, pasarele și parcări, însă cetățenii fac petiție să nu

O licitație a fost scoasă de către Primăria Sectorului 4 pentru a realiza două pasarele pietonale, o parcare park&ride în Berceni și mai multe parcări etajate.

Proiectul are o valoare estimată de peste 520 milioane lei, dar acordul-cadru era estimat la peste 830 milioane lei deoarece includea și construirea a două poduri. Se pare că cele două poduri vor fi scoase separat la licitație la recomandarea Agenției Naționale pentru Achiziții publice (ANAP).

Ce prevăd proiectele

”Valoarea estimată totală a acordului-cadru este 520,761,480.61 lei fără TVA pentru mai multe obiective de investiții, între care: două pasarele pietonale, una la intersecția bulevardelor Gh. Șincai/Șerban Vodă/ Tineretului/ Cantemir și una la intersecția bulevardelor C-țin Brâncoveanu/Șos. Olteniței, o parcare de tip PARK&RIDE pe Șoseaua Berceni – ce va deservi noua stație de metrou și nu numai, parcări supraetajate – în funcție de ce terenuri vor fi identificate la nivelul Sectorului 4”, susține Primăria Sectorului 4 la solicitarea HotNews.ro.

Petiție împotriva pasarelei

Locuitorii din cartierul Tineretului se opun construirii unei pasarele pietonale în zonă, ba chiar aceștia au inițiat o petiție care cer renunțarea la proiect.

”Noi, locuitorii cartierului Tineretului dorim să avem în continuare acces facil în parcul Tineretului. Ne opunem vehement construirii celor patru pasarele peste bd Tineretului. Astfel cerem abrogarea Hotărârii de Consiliu Local prin care au fost votate.

De ce este important? Folosim zilnic trecerile de pietoni pentru a merge cu copii, cu cățeii, cu bicicletele sau cărucioarele în parc. Suntem tineri şi bătrâni, unii avem dificultăți în a ne deplasa, alții împingem cărucioarele bebeluşilor noştri, iar alții vrem să alergăm în parc.

Nu vrem să urcăm şi coborâm pasarele pentru a face asta. Ne dorim că oraşul să fie unul pentru oameni. Cerem ca administrația locală să nu mai prioritizeze circulația maşinilor în detrimentul accesului nostru la singurul parc din zonă”, se arată în petiția online inițiată de un cetățean.

 

 

 

Cookies