Proiectantul de la Pasajul Unirii, așteptat de Nicușor Dan în Comisia de Circulație. „Inspectoratul de Stat în Construcții, cu o lună înainte, a spus că totul e în regulă”

03 ian. 2023
331 Afișari
Proiectantul de la Pasajul Unirii, așteptat de Nicușor Dan în Comisia de Circulație. „Inspectoratul de Stat în Construcții, cu o lună înainte, a spus că totul e în regulă”
Proiectantul de la Pasajul Unirii, așteptat de Nicușor Dan în Comisia de Circulație. „Inspectoratul de Stat în Construcții, cu o lună înainte, a spus că totul e în regulă” | Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți, în timpul unei conferințe de presă că așteaptă ca proiectantul de la Pasajul Unirii să vină în cadrul Comisiei de Circulație.

Proiectantul de la Pasajul Unirii, așteptat în Comisia de Circulație

Cu doar o lună înainte de accidentul tragic ce a avut loc la Pasajul Unirii din București, Inspectoratul de Stat în Construcții a realizat un control la respectivul pasaj rutier.

În urma acestuia s-a precizat că „totul este în regulă” cu Pasajul Unirii, a declarat Nicușor Dan, conform Digi24. Cu toate astea, în urma accidentului în care un autocar a rămas blocat în limitatorul de înălțime, un turist grec a decedat.

Acum, proiectantul este așteptat în cadrul Comisiei de Circulație. Primarul dorește să vadă daca este ceva de corectat în ceea ce privește semnalizarea rutieră de la pasaj.

Nu vreau să atașăm o tragedie de chestiunea asta – dar acolo am avut un control al Inspectoratului de Stat în Construcții, cu o lună înainte, care a spus că totul e în regulă. Așteptăm ca proiectantul, pentru că fiecare proiect de investiție are niște oameni care atestă cu semnătura lor, dată de autoritățile statului și cu ștampila lor, dată de autoritățile statului, că este în regulă.

Deci așteptăm ca proiectantul care a făcut partea de semnalizare rutieră să vină în Comisia de circulație pentru a vedea dacă e de corectat ceva în ceea ce privește semnalizarea, a declarat Nicușor Dan.

Un turist grec a murit în urma accidentului de la Pasajul Unirii

În data de 23 decembrie 2022, un accident extrem de grav a ajut loc la Pasajul Unirii din București. Un autocar plin de turiști veniți din Grecia a rămas blocat în limitatorul de gabarit al acestuia.

Chiar dacă nu a fost singurul accident de acest fel de la redeschiderea pasajului rutier din centrul Capitalei, acesta a fost cel mai grav de până acum. În total 22 de persoane au fost rănite și transportate la spital.

Din nefericire, un bărbat a decedat chiar în timp ce personalul SMURD îi acorda primul-ajutor.

Autocarul a rămas blocat în limitatorul de înălțime aflat la intrarea în Pasajul Unirii. Astfel că, plafonul acestuia a fost turtit peste pasageri.

Cookies