Proiect unic în Sectorul 6: Fântâni dry-deck, amenajate sub podul Basarab. CUM VOR ARĂTA

de:
29 feb. 2020
38 Afișari
Proiect unic în Sectorul 6: Fântâni dry-deck, amenajate sub podul Basarab. CUM VOR ARĂTA

„Zona Pasajului Basarab din Sectorul 6 a devenit, de ceva vreme, noul corporate hub al Bucureştiului. De aceea, am considerat oportună o nouă viziune privind amenajarea peisagistică şi urbanistică a zonei, care să răspundă pozitiv nevoilor de noi spaţii verzi pentru cetăţeni, dar în acelaşi timp să satisfacă şi nevoia stringentă de locuri de parcare, cunoscut fiind faptul că în zona clădirilor de birouri vin zilnic mii de angajaţi”, a declarat primarul Sectorului 6, Gabriel Mutu.

Practic, în perimetrul descris de străzile Calea Plevnei – Calea Giuleşti – Splaiul Independenţei, spaţiile verzi au fost refăcute integral cu rulou de gazon şi s-a montat sistem de irigaţii. Tot aici au fost plantaţi arbori şi arbuşti ornamentali care să înfrumuseţeze întreg arealul zonei.

Trei fântâni dry deck şi peste 100 de locuri de parcare, amenajate sub podul Basarab
Proiectul aflat în curs de amenajare include, de asemenea, trei fântâni dry deck încastrate în paviment, cu un total de 30 de jet-uri de apă.

Inserarea de jeturi de apă dinamice de diferite înălţimi are rolul de a purifica aerul din intersecţie, efect necesar mai ales în perioadele caniculare ale anului. 

CITEŞTE ŞI Zona adiacentă Pasajului Basarab din Capitală, în ample lucrări de modernizare. DETALII din proiect

„Prin refacerea aliniamentelor stradale şi plantarea de arbori şi arbuşti noi (trandafiri, ienupăr, berberis roşu, de ex.), întreg spaţiul verde nou creat contribuie la estomparea zgomotelor din trafic şi a noxelor aferente. Pe spaţiile întunecoase de sub pasaj, unde nu este favorabilă dezvoltarea plantelor, sunt amenajate peste 100 de locuri de parcare pe pavaj, în creştere cu 30%”, a explicat Eduard Paul Simion, directorul general adjunct al ADPDU Sector 6.

Suprafaţa totală a spaţiilor aferente Pasajului Basarab, propusă pentru modernizare, este de peste 8.200 mp. Spaţiile se află în administrarea directă a A.D.P.D.U. Sector 6 fiind tranferate din administrarea Consiliului Local Sector 6 prin HCL 466/27.08.2019.

Cookies