Proiect S1: Valoarea maximă a investiţiei pentru restaurarea Teatrului Excelsior, diminuată

23 iun. 2021
68 afișări
Proiect S1: Valoarea maximă a investiţiei pentru restaurarea Teatrului Excelsior, diminuată

Valoarea maximă a investiţiei pentru modernizarea, restaurarea şi eficientizarea energetică a Teatrului Excelsior se diminuează la aproximativ 19 milioane de lei cu TVA, potrivit unui proiect de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 de joi. 

Proiectul de hotărâre modifică o anexă a hotărârii Consiliului Local nr. 196 din 2020, conform căreia valoarea maximă a investiţiei pentru modernizarea, restaurarea şi eficientizarea energetică a Teatrului Excelsior se ridică la circa 39 de milioane de lei cu TVA.

Se cere o reanaliză a investițiilor

Conform referatului de aprobare, printr-o adresă din decembrie 2020 autoritatea locală a solicitat proiectantului reanalizarea documentaţiei tehnico-economice, în vederea diminuării costurilor de investiţii, prin identificarea acelor lucrări/dotări care nu afectează soluţia propusă de modernizare, restaurare şi eficientizare energetică.

Ce prevede proiectul

„Astfel, în urma unei analize realizate, s-a constatat că lucrările iniţial realizate în proiectul DALI au fost evaluate având o soluţie maximală, cu materiale din clasa medie spre premium. Prin reevaluarea sumelor estimate în cadrul proiectului DALI, elaborat în anul 2020, a rezultat o revizie a preţurilor corespunzătoare anumitor categorii de lucrări, a materialelor şi a costului de manoperă”, arată sursa citată.

Cookies