LA MINE-N CARTIER

Proiect privind Lacul Văcăreşti, supus dezbaterii publice. Ce propune Ministerul Mediului

„Pentru evitarea pierderii de biodiversitate în zona propusă pentru instituire ca parc natural, ca urmare a depozitărilor de deșeuri, braconajului, turismului necontrolat și numeroaselor incendii produse în ultima perioadă pe suprafața în discuție, până la finalizarea procedurii de declarare și instituire prevăzută de art. 8 alin.(1) din OUG nr. 57/2007 aprobată cu modificări și completări prin Legea nr. 49/2011, cu modificările și completările ulterioare, considerăm oportună instituirea cu caracter provizoriu a regimului de parc natural pentru zona naturală Lacul Văcărești. Având în vedere considerentele expuse, supunem aprobării proiectul Ordinului ministrului mediului, apelor și pădurilor privind declararea zonei naturale Lacul Văcărești ca parc natural și instituirea cu caracter provizoriu a regimului de arie naturală protejată”, se notează în referatul de aprobare a documentului supus dezbaterii publice, conform romaniatv.net. 

Parcul Văcărești, mai aproape de realizare: CGMB a avizat suprafața administrativă a parcului

Consilierii generali au avizat, joi, 28 mai, suprafaţa administrativă ce va urma să facă parte din aria naturala protejată „Parcul Natural Văcăreşti”. Anterior, primarul general Sorin Oprescu s-a întâlnit cu reprezentanții Asociației Parcul Natural Văcărești și cu responsabilii Direcției de Mediu din Primăria Municipiului București, pentru a discuta despre suprafața viitorului Parc Natural Văcărești.

Dezbaterea publică se încheie pe data de 13 decembrie 2015, iar persoanele interesate pot transmite sugestii, propuneri și opinii la Ministerul Mediului, Direcția Biodiversitate.

La sfârșitul lunii octombrie, Asociația Parcul Natural Văcărești a solicitat autorităților aprobarea în regim de urgență a Hotărârii privind instituirea regimului de protecție naturală la Parcul Natural Văcărești, în caz contrar consecințele urmând să fie negative asupra ecosistemului.

O consultare publică inițială pe acest subiect s-a derulat în perioada 18 septembrie — 29 octombrie 2015.

În luna mai a acestui an, consilierii municipali au adoptat, în unanimitate, un proiect de hotărâre privind avizarea a 183 de hectare din fostul lac Văcărești, care ar putea deveni astfel arie naturală protejată de interes național.

Statutul de parc natural urmează să fie stabilit prin hotărâre de Guvern, documentația necesară cuprinzând și o hotărâre a Consiliului General al Municipiului București în acest sens.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button