Proiect pilot al Metrorex în stațiile de metrou Piața Unirii 1 și 2. Operațiuni noi la automatele de vândut cartele

09 ian. 2023
4910 Afișari
Proiect pilot al Metrorex în stațiile de metrou Piața Unirii 1 și 2. Operațiuni noi la automatele de vândut cartele
Proiect pilot al Metrorex în stațiile de metrou Piața Unirii 1 și 2. Operațiuni noi la automatele de vândut cartele. Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Metrorex anunță că, săptămâna aceasta, va derula un proiect pilot în stațiile de metrou Piața Unirii 1 și Piața Unirii 2. Compania anunță noi operațiuni pentru 9 automate de vândut cartele.

Proiect pilot al Metrorex în stațiile de metrou Piața Unirii 1 și 2

„Metrorex diversifică operațiunile ce pot fi efectuate la Automatele de Vândut Cartele”, anunță Metrorex într-o postare pe pagina de Facebook.

Săptămâna aceasta, în perioada 9-13 ianuarie 2023, Metrorex îi anunță pe bucureșteni că, va derula proiectul pilot care facilitează reîncărcarea și consultarea cardurilor contactless nominale de către călători, la 9 automate de vândut cartele (AVC) din stația de metrou Piața Unirii 1 și stația de metrou Piața Unirii 2.

Prin intermediul acestei noi opțiuni din cadrul proiectului pilot, bucureștenii care aleg să circule cu metroul vor putea să reîncarce pe cardurile contactless Metrorex titlurile de călătorie care au fost încărcate anterior pe respectivele carduri, potrivit indicațiilor din meniul automatelor de vândut cartele.

Bine de știut pentru călători: La automatele de vândut cartele, călătorii nu vor putea reîncărca titlurile de călătorie cu reducere și nici titlurile de călătorie integrate (MTX/STB și MTX/STB/Feroviar).

Opțiunea urmează să fie implementată în toată rețeaua de metrou

Metrorex transmite că, această opțiune de reîncărcare și consultare a cardurilor contactless, direct la automatele de vândut cartele, urmează să fie implementată în toată rețeaua de metrou, după ce se va finaliza proiectul pilot care include, totodată, și perioada de testare.

„Metrorex continuă procesul de optimizare a serviciilor pe care le oferă clienților săi”, anunță sursa citată.

Amintim că, terminalele contactless de la automatele pentru vânzarea biletelor din București au început să fie implementate și montate anul trecut, în luna iunie.

„Avantajul contactless este viteza cu care se poate face plata la terminal, iar scopul implementării acestui serviciu este eficientizarea timpului necesar achiziționării titlurilor de călătorie de la aceste automate”, declara directorul general al Metrorex, Mariana Miclăuș, la acea dată.

Cookies