Proiect pentru prevenirea consumului de droguri, în Sectorul 6

de:
22 nov. 2012
2 Afișari
Proiect pentru prevenirea consumului de droguri, în Sectorul 6

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de un an, între 1 noiembrie 2012 şi 1 noiembrie 2013 şi are, ca obiective generale, conştientizarea şi implicarea întregii populaţii, în special a copiilor şi tinerilor, în programele de prevenire a consumului de droguri.

În acest sens, prin încheierea parteneriatului dintre Primăria Sectorului 6 şi Agenţia Naţională Antidrog, vor fi asigurate servicii de prevenire, evaluare, consiliere şi asistenţă în domeniile educaţional, medical, psihologic şi social. Serviciile de tratament şi reabilitare în domeniul consumului de droguri vor fi structurate şi organizate după modelul circuitului terapeutic.

De asemenea, vor fi dezvoltate programe de asistare a consumatorilor de droguri instituţionalizaţi, precum şi programe de reintegrare socială prin parteneriat public-privat.

Din analiza datelor existente în cadrul Raportului naţional privind situaţia drogurilor pentru 2011 rezultă că prevalenţa consumului de droguri, în rândul populaţiei de 15 – 64 ani, de-a lungul vieţii, este de 4,3% pentru toate tipurile de droguri ilegale, dar şi pentru substanţele etnobotanice.

Cookies