Proiect pentru ELIMINAREA limitării vitezei sub 50 km/h în localităţi

de:
03 mai 2016
0 Afișari
Proiect pentru ELIMINAREA limitării vitezei sub 50 km/h în localităţi

Iniţiativa legislativă de modificare a Ordonanţei Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice aparţine deputatului UDMR Marton Arpad.

Proiectul a fost depus la Senat şi urmează să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Deputatul propune în proiectul de lege să se „interzică limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate”.

„În afara localităţilor, limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 km cu excepţia lucrărilor în executare”, mai prevede proiectul. 

În expunerea de motive, deputatul UDMR susţine că „în anumite localităţi există limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile”: „Una dintre cele mai importante cauze ale producerii evenimentelor rutiere este formarea de coloane lungi de autovehicule care câteodată se întind pe câţiva kilometri, din care câte un aventurier iese, depăşind coloana. Formarea acestor coloane nu de puţine ori se datorează unor limitări de viteză execesive atât în privinţa vitezei de deplasare cât şi în privinţa lungimii tronsonului”.

Senatul este prima camera sesizată. 

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

VEZI AICI EXPUNEREA DE MOTIVE

Cookies