Proiect nou în Sectorul 2: Elevii, verificaţi la coloana vertebrală din cauza greutăţii ghiozdanului

de:
03 iul. 2019
0 Afișari
Proiect nou în Sectorul 2: Elevii, verificaţi la coloana vertebrală din cauza greutăţii ghiozdanului

În prezent, în ţara noastră, în numele unei educaţii de calitate, elevii transportă zilnic manuale, culegeri, caiete speciale de teme sau de maculatură, greutatea ghiozdanului fiind cauza unor probleme serioase de sănătate la coloana vertebrală. 

Cel mai frecvent, afecţiunile coloanei vertebrale apar la copii între 9 şi 11 ani. Din nefericire însă la noi nu există nicio preocupare pentru depistarea precoce a acestor boli, astfel încât majoritatea elevilor prezintă o asemenea afecţiune, mai ales scolioze şi cifoze, afecţiuni care netratate corespunzător pot avea complicaţii grave. 

„Pentru ca elevii să nu dezvolte astfel de boli, este necesar să se efectueze analize şi consulturi la medicii de specialitate, investigaţii care din cauza costurilor ridicate nu sunt accesibile majorităţii părinţilor. Pentru a veni în sprijinul părinţilor şi al copiilor, pentru dezvoltarea armonioasă a acestora din urmă, în scop profilactic şi pentru aplicarea tratamentelor adecvate, prezentul proiect şi-a propus ca prin efectuarea unor analize medicale de imagistică, noninvazive, să se evalueze starea de sănătate a coloanei vertebrale a elevilor din clasele V-VIII (învăţământul gimnazial) înscrişi în unităţile de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 2″, a explicat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

În cadrul Proiectului „Pentru sănătatea copiilor noştri” vor fi achiziţionate servicii medicale având ca scop verificarea stării de sănătate a elevilor în scopul asigurării unei dezvoltări armonioase a acestora şi aplicarea unor metode de prevenţie adecvate.

Serviciile medicale ce fac obiectul achiziţiei vor consta în analize de imagistică gratuite pentru elevi, asigurate de medici de specialitate în balneofizioterapie şi recuperare medicală şi asistenţi medicali de specialitate kinetoterapeuţi care se vor deplasa la sediul unităţilor de învăţământ. 

„Pentru a nu produce niciun fel de consecinţe negative asupra sănătăţii elevilor, aparatura folosită pentru realizarea analizelor medicale de imagistică va fi noninvazivă, nu va folosi radiaţii nocive şi nici substanţe toxice”, a completat edilul. 

Pentru derularea proiectului „Pentru sănătatea copiilor noştri” , Consiliul Local Sector 2 a aprobat suma de 1,15 milioane lei. Proiectul de va desfăşura pe parcursul viitorului an şcolar, în perioada 01.10.2019-29.05.2020. 

Rezultatele scontate ale proiectului includ:

– identificarea precoce a problemelor de sănătate ale elevilor

– identificarea din timp a metodelor de tratament adecvate fiecărui diagnostic

– îndrumarea părinţilor spre metode de tratament adecvate.

Pe lista unităţilor de învăţământ inluse în Proiectul „Sănătatea copiilor noştri” au fost incluse 45 de şcoli cu un total de 11.500 de elevi. Detalii, aici. 

Cookies