Proiect: Modernizarea cinematografului Gloria va costa 1,5 milioane de euro și va fi gata în toamnă

de:
30 iun. 2015
2 Afișari
Proiect: Modernizarea cinematografului Gloria va costa 1,5 milioane de euro și va fi gata în toamnă

„Ținând seama de necesitatea spațiilor de cultură pentru public deficitare în Sectorul 3, este necesară includerea Cinematografului Gloria în circuitul bucureștean al cinematografelor moderne, astfel încât să poată deservi activităților social-cultural-educative ale sectorului”, se arată în expunerea de motive a proiectului aflat pe ordinea de zi a ședinței din 30 iunie, citată de hotnews.ro.

Lucrările vor cuprinde înlocuirea tâmplăriei, refacerea terasei, reparații șarpantă și învelitoare, reparații fațade, refacerea pardoselii și refacerea tencuielii.

CITEȘTE ȘI: Ce intenționează să facă primarul Robert Negoiță cu Cinematograful Gloria, preluat de la RADEF

La începutul lunii iunie, Robert Negoiță a declarat că cinematograful Gloria, situat în imediata apropiere a Parcului Titan, „va fi transformat dintr-un focar de infecție într-un centru cultural modern”. Mai mult, edilul Negoiță a declarat că ceremonia de „tăiere a panglicii” de la noul Cinema Gloria va avea loc în toamna acestui an.

Reamintim că în ședința din luna aprilie Consiliul Local al Sectorului 3 a votat un proiect pentru amenajarea peisagistică a unei piețe urbane în fața Cinematografului Gloria. Conform hotărârii, pentru această investiție Primăria Sectorului 3 va plăti aproximativ 1,4 milioane de euro. Primarul Robert Sorin Negoiță, prezent la ședința Consiliului Local, a declarat că circulația în zonă va fi deviată de pe strada Bucovina și se va realiza o piațetă cu fântână arteziană și pergole, o zonă similară cu cea de pe Bulevardul Unirii. Lucrările pentru amenajarea acestei intersecții au început încă din toamna anului trecut, investiția nefiind însă aprobată atunci în cadrul Consiliului Local al Sectorului 3.

Cookies