ARHIVA B365

PROIECT: Mandatul de primar să înceteze dacă primarul e arestat preventiv mai mult de 90 de zile

Doi senatori PNL, Marinica Dinca si Marius Balu, au propus, intr-un proiect de lege, ca mandatul unui primar sa inceteze de drept in cazul in care acesta este arestat preventiv mai mult de 90 de zile, informează ziare.com.

Proiectul modifica Legea administratiei publice locale, in asa fel incat mandatul primarului sa inceteze de drept si in cazul in care edilul este arestat preventiv mai mult de 90 de zile sau a fost incarcerat pentru executarea unei pedepse privative de libertate, scrie Mediafax.

Legea in vigoare prevede ca mandatul unui primar inceteaza de drept in cazul in care acesta se afla in imposibilitatea exercitarii functiei mai mult de sase luni intr-un an pe motiv de boala, certificata, precum si in cazul in care nu isi exercita mandatul, in mod nejustificat, timp de 45 de zile consecutive.

„Niciuna dintre ipotezele reglementate in prezent de lege nu acopera situatia care face obiectul prezentei propuneri legislative (…) reglementarea propusa este justificata de existenta unor mandate de arestare sau de incarcerare”, arata initiatorii in expunerea de motive.

Proiectul a fost in consultare publica pana la inceputul lunii mai, iar Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a trimis proiectul pentru dezbatere in comisiile juridice si de administratie, Camera fiind prima sesizata.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button