BAZAR

Proiect major de tratare a apelor uzate, finanțat de UE cu 130 de milioane de euro

„Investitia va imbunatati semnificativ calitatea vietii a peste 2 milioane de locuitori din jurul Bucurestiului. Va imbunatati calitatea apei raului Dambovita, fapt care va fi benefic si pentru sanatatea populatiei. De asemenea, va creste atractivitatea economica a zonei pentru afaceri si companii”, a declarat comisarul european pentru politica regionala, Johannes Hahn, citat in comunicat, relatează Hotnews.

Proiectul reabilitarii la Glina consta in investitii in infrastructura pentru apele uzate din Bucuresti si 11 dintre zonele invecinate capitalei din judetul Ilfov si include reabilitarea si extinderea sistemelor de colectare si tratare a apelor uzate, asigurand astfel tratarea eficienta a apelor uzate inainte de varsarea in alte surse de apa. Astfel, conform CE, proiectul ar urma sa asigure si un nivel de calitate a apei raului Dambovita.

Decizia de vineri aproba contributia pentru prima faza a proiectului, care acopera anii 2009-2015 si are un cost total de 258 de milioane de euro. In prima faza a proiectului va fi extinsa uzina de tratare a apelor uzate de la Glina, va fi construit un incinerator de reziduuri, vor fi reabilitate canalele colectoare, se va realiza un sistem de drenare a Dambovitei si vor fi reabilitate canalele de scurgere ale lacurilor Titan, Carol si Tineretului.

UE, prin intermediul Fondului de Coeziune, va finanta proiectul cu 130 de milioane de euro. Investitia face parte din Programul Operational Sectorial Mediu si costul total al proiectului pentru cele doua faze de executie se ridica la 416,5 milioane de euro.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button