Proiect inedit pentru Piața Unirii: Stațiile de tramvai ar putea fi conectate la metrou. Ce transformări ar putea avea loc în centrul Bucureștiului

07 apr. 2021
489 Afișari
Proiect inedit pentru Piața Unirii: Stațiile de tramvai ar putea fi conectate la metrou. Ce transformări ar putea avea loc în centrul Bucureștiului

Piața Unirii, din centrul Bucureștiului este, după cum spun atât specialiștii cât și cei care au traversat-o la pas, dificilă și neprietenoasă pentru pietoni. Pe străzi se formează frecvent cozi lungi de mașini, iar stațiile de tramvai sunt la distanțe mari unele de altele. Există o propunere de proiect prin care liniile de tramvai să fie unite, iar traversarea pieței să fie mai rapidă și ușoară.

„Este un proiect de importanță strategică așteptat de foarte mult timp. Acesta nu doar că unește două rețele de tramvai, ci asigură legături între toate mijloacele de transport din #PiațaUnirii – o piață dificilă și neprietenoasă cu cetățenii, cu stații de #transport public la distanțe considerabile unele față de celelalte și cu legături dezavantajoase, printre ambuteiaje.

Asociația Metrou Ușor propune un proiect inedit pentru Piața Unirii

Propunerea Asociației „Metrou Ușor” pune în prim plan călătorul și transbordarea facilă a acestuia: liniile de tramvai care în prezent întorc la Sfânta Vineri vor putea întoarce chiar în Piața Unirii pentru a scuti pasagerii de sute de metri de mers pe jos, stațiile de tramvai vor fi conectate direct cu magistralele de #metrou, iar liniile de tip #greentrack, separate de trafic, vor permite traversarea rapidă a pieței și vor pune bazele liniilor diametrale de tramvai, ce vor străbate capitala de la un capăt la celălalt,” se arată în comunicatul asociației Metrou Ușor.

Cookies