ARHIVA B365

Proiect inedit: Cum sunt convinși absolvenții de studii în străinătate să se întoarcă în România

Serviciul de recrutare Reviro a fost creat în august 2013.

„Știm că tinerii români care au studiat sau au lucrat în străinătate pot reprezenta o resursă importantă pentru companiile din România. Pe de altă parte, știm și că există multe companii în România care pot oferi oportunități de carieră tinerilor cu potențial care au fost educați la universități prestigioase din afara țării sau profesioniștilor cu experiență internațională. Misiunea Reviro este de a conecta potenţialul tinerilor români cu pregătire internaţională la organizaţii din România care să le pună în valoare abilităţile dobândite la studii în cadrul universităţilor internaţionale”, a declarat Adriana Comăneci, managing partner la Reviro, pentru B365.ro.

Până în prezent, 2000 de persoane și-au depus CV-ul în baza de date Reviro, sute de oameni au fost recomandați companiilor angajatoare, iar 20 dintre ei s-au angajat la respectivele companii. „Au fost și companii care au vrut să ne ocupăm doar de o primă etapă, selecția CV-urilor. Restul pașilor au fost executați de personalul lor”, punctează Adriana Comăneci.

Serviciul de recrutare Reviro lucrează cu 20 de companii în acest moment, dar platforma este în curs de dezvoltare și reprezentanții ei încearcă să atragă mai multe companii. Momentan, pe Reviro se pot găsi joburi în următoarele domenii: administrativ, finanțe, IT & C, inginerie, marketing, project management, vânzări. „Joburile sunt actualizate tot timpul. Companiile au început să arate un interes deosebit în a recruta persoane cu pregătire internațională. Este o piață în formare„, precizează Adriana Comăneci.

„Misiunea noastră pe termen lung este să găsim soluții pentru cât mai mulți tineri care își doresc să se întoarcă în țară. Tinerii își doresc să fie mai aproape de familii, prieteni și înțeleg că în România sunt multe industrii în curs de dezvoltare, astfel au posibilitatea de afirmare, de a-și lăsa amprenta. În afară este mult mai greu să arzi etape, să ajungi să ai o responsabilitate mai mare, să evoluezi. Legat de salarii, tinerii sunt plătiți aproximativ egal comparativ cu un job similar în străinatate, proporțional la nivelul de trai și PIB-ul României”, explică Adriana Comăneci, managing partner Reviro. 

Serviciul de recrutare Reviro este gratuit pentru studenți, iar companiile sunt cele care plătesc pentru recrutare.

Reviro a fost creat la inițiativa Adrianei Comăneci și a lui Alexandru Ghiță, preşedinte Educativa, și este o companie care face parte din grupul de companii Educativa. În ultimii 9 ani, Educativa a ajutat peste 1500 de persoane să plece la studii în străinătate (prin intermediul companiei de consiliere Edmundo).

Grupul Educativa a observat că tinerii care pleacă la studii în străinătate nu sunt conectaţi la realitatea de business din România, nu-și găsesc joburile potrivite, astfel că renunță la ideea de a se întoarce în țară. Ca soluţie, grupul a creat Reviro, un serviciu de recrutare care îşi propune să le faciliteze tinerilor români cu pregătire internaţională accesul la oportunităţi de carieră la companii din România. 

Tinerii interesaţi de a-şi dezvolta o carieră în România îşi pot depune CV-ul pe site-ul www.reviro.ro. Cei care nu doresc în momentul acesta să se angajeze pot rămâne în legătură cu Reviro prin depunerea CV-ului prin abonarea la newsletter.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button