ÎN BUCUREȘTI

Proiect în București. Persoanele vaccinate vor putea merge la operă și la teatru

Persoanele vaccinate vor putea merge la operă și la teatru în București, conform unui proiect pilot care va fi implementat la Opera Națională și la Teatrul Național din Capitală.

Persoanele vaccinate vor putea merge la operă și la teatru în București, dacă au administrate ambele doze de vaccine. Este un proiect pilot care va fi implementat în luna mai în cele două instituții culturale.

Acesta va începe în luna mai și va permite spectatorilor să participe la spectacole fără a purta mască de protecție.

Luni, experții au discutat cu ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, modul în care se va desfășura proiectul pilot de reîncepere a spectacolelor în salile de teatru, notează AlephNews.

Persoanele vaccinate vor putea merge la operă și la teatru în București

„Am analizat punct cu punct propunerile prezentate în urmă cu o săptămână, atunci când proiectul de redeschidere a sălilor de teatru, de spectacole și cinematografe a devenit public. Am convenit ca persoanele vaccinate cu a doua doza de rapel să nu mai fie obligate să poarte mască. Avem rezultatele studiilor facute în mai multe țări europene, unde s-au organizat spectacole, care au arătat că în cazul imunizarii complete a participanților nu au fost semnalate cazuri de infecție cu SARS CoV 2. Aș vrea ca proiectul pilot de la București să fie un succes și să putem redeschide sălile de spectacole în întreaga țară”, a anunțat Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie Dr. Victor Babeș Timișoara.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button