Proiect important. Se vor deschide centre de vaccinare în cabinetele școlare din București. Alin Stoica: Medicii sunt cei care lipsesc

28 mai 2021
98 Afișari
Proiect important. Se vor deschide centre de vaccinare în cabinetele școlare din București. Alin Stoica: Medicii sunt cei care lipsesc

Elevii și profesorii s-ar putea putea vaccina împotriva COVID-19 chiar în școlile din București. Conform unor surse Realitatea PLUS, se lucrează la un proiect pentru deschiderea unor puncte de vaccinare în unitățile de învățământ din Capitală.

Vaccinul produs de Pfizer ar putea primi autorizația pentru copiii cu vârsta între 12 și 15 ani, motiv pentru care ar putea fi deschise cabinete de vaccinare în școli, anunță Alin Stoica, prefectul Capitalei.

Vestea dată de Alin Stoica

„Este o inițaitivă CNCAV, iar din câte știm, în perioada 31 mai 1 iunie se dorește vaccinarea cât mai multor copii, deocamdată vârsta 16-18 ani, iar dacă se obține acceptul și pentru grupa de vârstă 12-15, suntem în legătura cu inspectoratele școlare pentru o perioadă mai lungă pentru a deschide puncte de vaccinare în cabinetele școlare.

Evident, Prefectura sprijiă inițiativa CNCAV. Singura componentă care necesită mai multă concentrare este componenta umană, pentru că medicii sunt cei care lipsesc, în rest nu avem nevoie e altceva. Suntem tot timpul în legătura ASSMB și cu asociațiile medicilor de familie”, a declarat prefectul Capitalei, Alin Stoica, potrivit realitatea.net.

Elevii ar fi reticenți în privința vaccinării

Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor, spune că mulți dintre elevi sunt reticenți în provința vaccinări, în parte din cauza dezinformărilor, dar și a lipsei de studii privind eficiența vaccinului.

„Avem un sondaj în care 38% dintre cei intervievați de noi sunt vaccinați, dar avem și 33% care nu vor să se imunizeze, iar 22% nu sunt siguri.

Aproape jumătate dintre cei chestionați de noi nu prea vor să se vaccineze, iar eu cred că această campanie de informare trebuie targetată foarte bine. Retincența este dată de frica de reacții adeverse, zvonurile din mass-media și de pe rețelele sociale, iar o altă temere e lipsa sutdiilor în ceea ce privește eficiența vaccinurilor. Campania guvernului, de demontare a temerilor, nu a avut succes.

Nu se discută la școli despre vaccin. 43% dintre elevi nu au discutat deloc la școală despre vaccin. E important să fim foarte obiectivi. Trebuie să ajungă la audiență, fix acolo unde e ea, altfel nu o să avem prea mulți elevi vaccinați”, susține Rareș Voicu.

Cookies