Proiect imobiliar gigant pe malul Lacului Morii, cu 4.000 de apartamente. Primăria Sectorului 6 lucrează la promenada lacului și insula artificială

28 apr. 2022
31655 Afișari
Proiect imobiliar gigant pe malul Lacului Morii, cu 4.000 de apartamente. Primăria Sectorului 6 lucrează la promenada lacului și insula artificială
Imagine generică de pe Lacul Morii, care arată amenajarea digului. Ilustrația este realizată în perioada Paștelui, 24 aprilie 2022. Sursa FOTO: expertul în administrație Sorin Ioniță

Petre Niculae, unul dintre marii dezvoltatori imobiliari din Sectorul 6 al Bucureștiului, vrea să deruleze, în asociere cu un grup spaniol, un proiect gigant de locuințe pe malul lacului Morii, care prevede construcția a 4.000 de apartamente, scrie Ziarul Financiar.

Zona Lacul Morii este una dintre cele mai dinamice din punct de vedere rezidenţial din Sectorul 6 unde mai mulţi dezvoltatori au demarat sau au anunţat că vor demara proiecte noi.

Noul brand de dezvoltare – Hermitage – va oferi mai multe piscine, spaţii publice, magazine, grădini şi va fi integrat în noul plan al primăriei de modernizare a promenadei lacului şi a insulei artificiale, sunt puținele date care se cunosc în prezent despre proiectul imobiliar. Primăria Sectorului 6 lucrează de anul trecut la amenajarea digului pentru promenadă, relaxare și activități sportive, lucrări care sunt estimate a fi gata în luna mai 2022. De asemenea, în faza a doua a proiectului este amenajată insula artificială de pe Lacul Morii.

„Proiectul celor de la Pedro Construct, sub noul brand de dezvoltare – Hermitage, va fi dezvoltat pe un teren de 120.000 de mp, aflat pe malul Lacului Morii. Ansamblul va cuprinde peste 4.000 de apartamente şi va fi una dintre cele mai mari regenerări urbane din Bucureşti“, au spus reprezentanţii Crosspoint Real Estate pentru ZF, proiect evaluat la 500 mil. euro.

Cine este Petre Niculae, „regele blocurilor” din Bucureşti

„Regele“ blocurilor din sectorul şase al Capitalei, Petre Niculae, – după cum îl denumește Ziarul Financiar – a construit 25 de proiecte imobiliare în Bucureşti fără să apară în prim-plan.

Petre Niculae este un antreprenor extrem de discret, despre care nu există multe informaţii publice.

Pedro Company, o firmă de construcţii cu afaceri de 5 mil. euro în 2015, controlată in­te­gral de Petre Niculae, a con­struit peste 25 de proiecte imobiliare în Capitală, în special în sectorul şase acolo un­de ZF estimează că cel pu­ţin 1.000-1.500 de locuinţe au fost ridicate de companii în care Niculae figurează ca acţionar.

„Pedro Company – bine cunoscută pen­tru punerea în operă şi consultanţa ofe­rită la reali­za­rea a peste 25 de pro­iecte imo­bi­liare, printre care se numără 19th Residence şi 20th Resi­dence“, este descrierea care apare pe site-ul pro­­iectului Cotroceni Poli­teh­nica Resi­dence, din campusul Poli­teh­nica din Capitală, aproa­pe de centrul co­mercial AFI Cotroceni, un bloc de 12 etaje cu 240 de locuinţe.

Cițește și:

Cookies