Proiect imobiliar acolo unde era cândva Uzina Electronica din București. Un cartier cu sute de apartamente se ridică în locul fostei fabrici de casete și televizoare

16 mart. 2023
561 Afișari
Proiect imobiliar acolo unde era cândva Uzina Electronica din București. Un cartier cu sute de apartamente se ridică în locul fostei fabrici de casete și televizoare
Proiect imobiliar acolo unde era cândva Uzina Electronica din București. Un cartier cu sute de apartamente se ridică în locul fostei fabrici de casete și televizoare. Foto simbol: Freepik

În Estul Bucureștiului se va construi un cartier rezidențial cu sute de apartamente, autorizat pentru demararea lucrărilor fiind Ognian Bozarov, om de afaceri bulgar. Acesta va fi construit în locul fostei Întreprinderi de Casete Radio și Televizoare.

Sute de apartamente vor fi construite în Estul Capitalei

Presa de investigații bulgară a scris că omul de afaceri bulgar Ognian Bozarov este nepotul lui Todor Jivkov, fost lider comunist. Proiectul pe care îl dezvoltă este primul de pe teritoriul României, conform documentelor analizate de Profit.ro.

Planul cartierului rezidențial prevede construcția a patru blocuri cu câte 11 etaje, având peste 350 de apartamente. Blocurile vor avea și un etaj tehnic, fiecare având câte două niveluri subterane pentru parcare. Suprafața supraterenă maximă va fi de 30.000 de metri pătrați.

De asemenea, planul mai are în vedere și o grădiniță, iar complexul este gândit în așa fel încât să se poată amenaja și spații pentru birouri. Ansamblul de construcții ar ajunge să valoreze peste 20 de milioane de euro, potrivit calculelor efectuate de Profit.ro.

Ognian Bozarov analizează mai multe variante prin care să valorifice proiectul, având în vedere vânzarea și parteneriatul cu un dezvoltator imobiliar.

Cartierul rezidențial va fi ridicat pe terenul fostei Întreprinderi de Casete Radio și Televizoare București, având ca suprafață un hectar. În proximitatea zonei se află Lacul Fundeni și ansamblul rezidențial Doamna Ghica Plaza.

Omul de afaceri Abdul Rahman Dardari, președintele Clubului Cultural Siriano-Român se pregătește să construiască un bloc ce va avea aproximativ 100 de apartamente. Acesta se va afla în vecinătatea viitorului proiect al lui Ognian Bozarov.

Aici puteți viziona un videoclip despre Uzina Electronica:

Compania lui Ognian Bozarov dezvoltă proiecte imobiliare în Europa de Sud-Est

Viitorul proiect imobiliar al lui Ognian Bozarov este primul din România. Cu toate acestea, compania sa, Cyform Investments, este specializată în cumpărarea de clădiri comerciale și demarează proiecte imobiliare în Europa de Sud-Est.

De asemenea, afaceristul bulgar a dezvoltat complexul hotelier de lux Emerald Beach Resort & SPA din Nesebăr, ce se află pe coasta Mării Negre, având aproximativ 800 de apartamente.

În Macedonia a dezvoltat un club de fitness.

Ognian Bozarov este partenerul de afaceri al lui Alexey Chepa, membru al Dumei de Stat din Rusia.

În 2023, ar putea fi livrate 19.000 de case și apartamente în București, potrivit companiei de consultanță imobiliară SVN România. Rezultatul este cu 11% mai mic față de anul trecut, fiind finalizate 21.328 de locuințe în oraș și împrejurimi.

În anul 2021 s-a stabilit un record, fiind 22.010 de locuințe finalizate. Peste 8.000 de case și de apartamente ar putea să fie finalizate până în 2024 și 2025, aflându-se în diferite faze de dezvoltare.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies