Proiect finanţat din fonduri europene privind dotarea elevilor cu tablete în Sectorul 6

20 nov. 2020
33 afișări
Proiect finanţat din fonduri europene privind dotarea elevilor cu tablete în Sectorul 6

Consiliul Local Sector 6 ar putea aproba, în şedinţa de marţi, un proiect de peste 44 de milioane de lei cu TVA privind dotarea elevilor cu dispozitive de tipul tabletelor pentru asigurarea accesului la lecţiile online, precum şi cheltuielile legate de acesta, în vederea finanţării din fonduri europene.

„Se aprobă proiectul ‘Dotarea unităţilor de învăţământ din Sectorul 6 pentru asigurarea accesului elevilor la procesul de învăţământ în mediul online’ şi a cheltuielilor legate de proiect, în vederea finanţării acestuia prin Programul Operaţional Competitivitate”, prevede proiectul de hotărâre al Consiliului Local Sector 6.

Ce prevede proiectul

Potrivit acestuia, se aprobă valoarea totală a proiectului în cuantum de 44.362.280,26 de lei cu TVA, din care valoare totală eligibilă 44.357.280,26 de lei şi valoare totală neeligibilă de 5.000 de lei.

Proiectul prevede că se aprobă susţinerea contribuţiei financiare proprii aferente cheltuielilor eligibile ale proiectului în sumă de 887.145,61 de lei şi a integralităţii cheltuielilor neeligibile.

„Se vor asigura toate resursele financiare necesare implementării proiectului în condiţiile rambursării/decontării ulterioare a cheltuielilor din instrumente structurale”, stipulează sursa citată.

Conform raportului de specialitate al proiectului, „principalele măsuri constau în dotarea elevilor cu echipamente mobile din domeniul tehnologiei informaţiei de tipul tabletelor şcolare, precum şi a altor echipamente/dispozitive electronice”, astfel încât orele să se poată desfăşura online.

Cookies