Proiect educaţional pentru copiii care au abandonat şcoala

de:
29 nov. 2011
0 Afișari
Proiect educaţional pentru copiii care au abandonat şcoala

Copiii bucureşteni care trăiesc în condiţii mizere şi au abandonat şcoala sau prezintă un risc ridicat să renunţe la sistemul de învăţământ din cauza situaţiei materiale precare vor putea beneficia de proiectul “Serviciul Mobil de Urgenţă Educaţională – Şcoala pe Roţi Ascendent” realizat cu sprijinul Fundaţiei Soros România în cadrul programului ” Fondul de urgenţă” .

„Scoala pe roţi” este un proiect pilot nou care presupune înfiinţarea unei echipe socio-educaţionale mobile, ce se va deplasa direct la locul de adăpostire al copiilor proveniţi din familii fără adăpost (adăposturi improvizate, clădiri dezafectate), precum şi în centrele sociale, adăposturile de noapte, centrele de zi sau unităţile de învăţământ.

Beneficiarii acestui proiect vor fi 40 copii, cu vârsta cuprinsă între 6 şi 12 ani, care nu au fost şcolarizaţi sau au un risc maxim de abandon şcolar din cauza faptului că locuiesc pe stradă, ori în adăposturi temporare, împreună cu unul, sau ambii părinţi. De asemenea, cei mici nu trebuie să aibă acces la vreun alt serviciu educaţional şi, în permanenţă, au o situaţie de urgenţă educaţională, socială sau medicală.

Proiectul este realizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti în colaborare cu Asociaţia Ascendent.

Cookies