THERME BUCUREŞTI. Proiectul este dezvoltat in premiera pentru Romania şi va plasa Capitala inaintea altor metropole europene cu traditie in utilizarea apelor termale – Roma, Viena, Budapesta. Investitia in Therme Bucuresti este realizata de A-HEAT GROUP AG, concern cu societati in portofoliu care au o istorie de peste 80 de ani cu sediul la Viena, lider la nivel mondial in domeniul solutiilor energetice industriale, scrie HotNews.ro.
THERME BUCUREŞTI se află în nordul Capitalei, în comuna Baloteşti, în apropierea magazinului Hornbach, după cum se poate vedea din imaginile disponibile pe Google Earth.
Click pe imagine pentru mărire
Lucrarile de constructie ale proiectului Therme Bucuresti au inceput in 2013, investitia initiala situandu-se la 29,64 milioane de euro. Pana la finalizare, investitia totala in Therme Bucuresti se va ridica la aproximativ 50 de milioane de euro, prin extinderile ce i-au fost adaugate.
THERME BUCUREŞTI. Potrivit lui Hubert Spegel, CEO al grupului, proiectul va fi operational in aceasta iarna, cand urmeaza sa-si deschida portile pentru public.
Bucurestenii locuiesc in al doilea cel mai mare oras termal din Europa, primul fiind si cea mai veche capitala termala cunoscuta in istorie: Roma.
„Ne-a convins sa dezvoltam acest proiect faptul ca Romania are o mare traditie in ceea ce priveste utilizarea apelor termale. Calitatea celor din nordul Bucurestiului este cel putin comparabila cu a celor de la Baile Herculane, dar si din alte zone termale din tara, iar acest lucru este de notorietate publica inca din anii ’80, cand mai multe lucrari tehnice de specialitate mentionau potentialul aflat in nordul Bucurestiului. Proiectul Therme Bucuresti transforma in beneficiul oamenilor o resursa naturala valoroasa, printr-o investitie care plaseaza Capitala pe primul loc in ceea ce priveste dimensiunea, complexitatea tehnica si arhitecturala, dar mai ales facilitatile de relaxare si divertisment pe care le ofera unui astfel de loc,” a explicat Hubert Spegel, CEO A-HEAT GROUP AG.
THERME BUCUREŞTI. Construirea unui Therme este la fel de complexa ca a unui aeroport, spune Hubert Spegel. De aceea, adauga el, „know-how-ul liderului in acest domeniu a fost esential in a dezvolta un astfel de proiect. Grupul Wund, numarul 1 in lume, a dezvoltat si opereaza mai multe proiecte de succes in Europa printre care Therme Erding, Therme Bad Worishofen, Badeparadies Schwarzwald, Badewelt Sinsheim. Therme Bucuresti beneficiaza de intregul know-how tehnologic si conceptual al grupului, fiind de departe cel mai modern”, a explicat Spegel.
Dezvoltarea proiectului este finantata integral de A-HEAT Viena. De asemenea, el beneficiaza si de un ajutor de stat in valoare de 6.64 mil euro. „In Germania, acolo unde a fost dezvoltat prima oara conceptul Therme pentru a creste starea generala de sanatate a populatiei, toate aceste proiecte sunt sustinute de comunitatile locale sau de Ministerul de Finante, prin ajutoare de stat”, a adaugat CEO-ul A-HEAT GROUP AG. Dezvoltarea proiectului Therme Bucuresti va crea peste 200 de locuri de munca si va genera taxe si impozite de peste 10 milioane de euro in urmatorii 5 ani.
Printre factorii care au stat la baza dezvoltarii proiectului la Bucuresti, Hubert Spegel enumera mai multe tendinte sociale, economice, climatice si arhitecturale.
In primul rand, pozitionarea geografica a tarii si schimbarile climatice din ultimii ani fac din Romania o tara cu o clima capricioasa aproape 9 luni pe an. Iar in cele 3 luni de vara pe an, statiunile de la Marea Neagra si drumurile pana acolo sunt uneori foarte aglomerate.
THERME BUCUREŞTI. In al doilea rand, romanii muncesc mult. Statisticile arata ca Romania se numara printre cele cinci state ale Uniunii Europene cu cel mai mare numar de ore obligatorii de lucru saptamanale, 40, fata de media saptamanii de lucru in Uniunea Europeana de 39,7 ore. Romania se situeaza totodata pe penultima pozitie in Uniune la concediul mediu anual platit, cu 21 de zile.
In al treilea rand, zona cu cea mai mare aglomerare urbana din Romania este cea cuprinsa intre nordul Bucurestiului, orasul Ploiesti si orasul Pitesti. In aceasta zona se gaseste o resursa naturala – apa termala – pe care Therme Bucuresti o pune la dispozitia celor 4 milioane de locuitori pentru a-si petrece putinul timp liber intr-o atmosfera tropicala, la costul unei iesiri la film.
THERME BUCUREŞTI. „Aici veti gasi nu doar apa termala filtrata cu cele mai moderne sisteme, ci si cea mai mare gradina indoor si outdoor din Romania, cu peste 800.000 de plante si sute de specii de arbori. Vom avea la Therme Bucuresti cea mai mare plantatie de palmieri veritabili din Europa, cu aproape 500 de exemplare deja aclimatizate, dar si o atractie absolut unica: un exemplar din Copacul Vietii care se numara printre raritatile botanice ale momentului. Noi am pus in valoare unicitatea si resursele locului cu o serie de premiere nu doar pentru Romania, ci si pentru Europa, pentru ca vrem cu adevarat sa le oferim bucurestenilor cea mai buna experienta de petrecere a timpului liber”, a adaugat Hubert Spegel.