Proiect de parcare nouă pe Bulevardul Iuliu Maniu, la Lujerului. Primăria Sectorului 6 promite locuri speciale pentru motociclete și biciclete. Nu spune, totuși, și când va fi gata

12 oct. 2022
658 afișări
Proiect de parcare nouă pe Bulevardul Iuliu Maniu, la Lujerului. Primăria Sectorului 6 promite locuri speciale pentru motociclete și biciclete. Nu spune, totuși, și când va fi gata
Proiect de parcare nouă pe Bulevardul Iuliu Maniu, la Lujerului. Primăria Sectorului 6 promite locuri speciale pentru motociclete și biciclete. Nu spune, totuși, și când va fi gata / Sursă foto: Unsplash

Primăria Sectorului 6 a anunțat că urmează să fie realizată o parcare supraterană. Aceasta se va afla la Lujerului, pe Bulevardul Iuliu Maniu după cum a anunțat administrația publică.

PS6 va realiza o parcare supraterană de reședință pe Bulevardul Iuliu Maniu

Pentru a suplimenta locurile de parcare din sector, PS6 a anunțat că va realiza o parcare supraterană de reședință pe Bulevardul Iuliu Maniu, numărul 53-55A.

Avem mare nevoie de locuri de parcare, iar singura soluție pentru a le obține, fără a betona totul în jur, fără a ne plimba printr-o mare de mașini, este să le parcăm pe verticală, a transmis Primăria Sectorului 6.

La momentul actual parcare se află în fază de proiectare. Administrația publică se ocupă de obținerea avizelor și a acordurilor cerute prin certificatele de urbanism.

Pentru realizarea parcării este necesar că rețelele de utilități (apă, gaze, canalizare) existente pe amplasament să fie deviate. Avizarea acestor proiecte a dus la întârzierea execuției serviciilor de proiectare.

Vor exista locuri de parcare pentru motociclete și biciclete

Primăria Sectorului 6 a anunțat că, după cum arată estimările făcute, până la finalul anului 2022 – începutul anului 2023, va fi începută devierea propriu-zisă a rețelelor de utilități. Pentru a putea începe aceste lucrări trebuie obținute:

  • Avizarea planului coordonator de către PMB și deținătorii de utilități,
  • Autorizația de construcție.

Parcarea pe care administrația publică dorește să o realizeze în zona Lujerului va avea demisol, parte, două etaje și terasă circulabilă. În total aceasta va avea circa 8.000 de metri pătrați, amprenta la sol a clădirii fiind de 1.595 de metri pătrați.

Aceasta va asigura un total de 240 de locuri de parcare, dintre care:

  • 10 locuri de parcare pentru persoane cu dizabilități,
  • 30 de locuri de parcare pentru mașinile electrice (acestea vor fi prevăzute și cu stații de încărcare)
  • 16 locuri de parcare pentru motociclete,
  • 24 de spații de parcare pentru biciclete.

Valoarea totală a acestei lucrări este de 30.889.437 de lei cu TVA, după cum anunță Primăria Sectorului 6.

Cookies