LA MINE-N CARTIER

Proiect de lege: Maşinile se ridică de pe stradă numai în cazuri excepţionale

Conform iniţiativei legislative, vehiculele vor fi ridicate şi depozitate în locuri special amenajate numai dacă sunt parcate astfel încât constituie un obstacol pentru circulaţie, obturează traficul rutier sau accesul în instituţiile publice. Parcarea neregulamentară în altă situaţie se va sancţiona numai cu amendă, scrie Mediafax.

Legea reglementează modul în care vehiculelele staţionate neregulamentar, potrivit Codului rutier, pot fi ridicate şi depozitate de către administraţiile publice locale sau de către administratorul drumului public, după caz.

Potrivit proiectului, perioada maximă de depozitare ar urma să fie de şase luni, după care proprietarul „va fi somat în scris despre valorificarea vehiculului”.

„În cazul în care, deşi parcat într-un spaţiu public amenajat, vehiculul staţionează o perioadă mai mare de şapte zile calendaristice, fără a fi mişcat, acest spaţiu se consideră abuziv ocupat, vehiculul urmând a fi ridicat, transportat şi depozitat”, se mai arată în proiectul de act normativ.

În iniţiativă se mai prevede ca sumele încasate ca urmare a ridicării şi depozitării maşinilor să constituie venituri la bugetele locale şi să fie folosite pentru amenajarea locurilor de parcare şi pentru achiziţionarea de utilaje speciale pentru ridicarea şi depozitarea vehiculelor parcate regulamentar.

Proiectul urmează să fie dezbătut de Senat în calitate de primă Cameră sesizată.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button