ARHIVA B365

Proiect de informatizare în justiţie. Românii vor avea un dosar electronic

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a declarat, într-o conferinţă de presă susţinută la Alba Iulia, că un astfel de proiect de informatizare ar duce la o descărcare a instanţelor deoarece grefierii nu s-ar mai ocupa de anumite proceduri care „le mănâncă mult timp”, ci doar de administrarea unui dosar.

„Sper să putem demara anul acesta şi un proiect destul de amplu la nivel naţional de informatizare, în aşa fel încât oamenii să aibă parte de un dosar electronic şi atunci să nu mai vină efectiv până la instanţă, să nu mai încarce instanţele. Grefierii să se poată ocupa de ceea ce ţine mai degrabă de administrarea unui dosar decât de proceduri care le mănâncă foarte mult timp. Şi atunci, evident că trebuie să ne gândim şi la dimensiunea spaţiilor destinate justiţiei”, a spus Robert Cazaciuc, potrivit mediafax.

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a participat, joi, la Alba Iulia, la adunarea generală a judecătorilor Curţii de Apel Alba Iulia, în cadrul căreia a fost prezentat bilanţul de activitate al instituţiei pe anul 2013.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button