ÎN BUCUREȘTI

Proiect de hotărâre privind transparența autorizațiilor de construire din București. Cine urmează să-l depună

Anunțul a fost făcut de preşedintele Partidului Naţional Liberal Bucureşti, Violeta Alexandru. Aceasta a declarat că va fi depus de către consilierii liberali un proiect de hotărâre privind transparenţa autorizaţiilor de construire în Bucureşti pentru ca fiecare locuitor din Capitală să ştie ce autorizaţie a fost emisă în zona sa.

Cine urmează să-l depună

„Al doilea motiv pentru care am avut iniţiativa organizării acestei conferinţe de presă este legată de depunerea în cursul acestei săptămâni, după ce se termină consultările cu partenerii noştrii de la USR PLUS şi de la PMP a unui proiect de hotărâre de Consiliu General privind transparenţa autorizaţiilor de construire din Bucureşti.

Apreciem faptul că orice bucureştean trebuie să ştie ce autorizaţie de construire s-a emis în perimetrul în care locuieşte, este justificat că el să aibă un interes să ştie ce se construieşte în jurul casei sale şi oferim această posibilitate prin depunerea proiectului care va obliga municipalitatea să afişeze pe site toate autorizaţiile de construire din Bucureşti”, a afirmat Violeta Alexandru.

Proiect de hotărâre privind transparența autorizațiilor de construire din București

Astfel, consilierul PNL în CGMB, Adrian Moraru, a explicat că proiectul vizează publicarea autorizaţiilor de construcţie începând cu anul 2018, întrucât vizează şantiere în curs.

„Există întotdeauna o lipsă de transparenţă în ce priveşte autorizaţiile de construcţie. Oamenii nu ştiu dacă ce se construieşte în jurul lor e autorizat. Lucrurile astea se pot rezolva simplu şi democratiza cumva. Proiectul de hotărâre spune simplu, că toate autorizaţiile de construcţie şi o parte din anexe, nu neapărat toate, cu respectarea GDPR, vor fi publice pe site. Într-un termen rezonabil de 6 luni dorim inclusiv ca autorizaţiile de construcţie din 2018 să fie şi ele publicate, pentru că vorbim de şantiere în curs.

Cred că ăsta e lucrul cel mai important. În zona de achiziţii, transparenţa e cel mai important. Cred că lucrul ăsta va schimba şi va disciplina indirect, prin transparenţă şi făcând ca aceşti oameni să respecte ce primesc din acte şi nu să construiască în această zonă gri. Cred că vom avea şi susţinerea partenerilor şi va fi unul din proiectele cu puţin text, dar cu foarte mare impact pentru oraş”, a explicat Adrian Moraru.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button