Proiect de educație pentru sănătate, finanțat de Primăria Sectorului 2

de:
17 oct. 2019
0 Afișari
Proiect de educație pentru sănătate, finanțat de Primăria Sectorului 2

Printre acestea se numără cel derulat de Asociația pentru Educație și Sănătate Mens Sana, unul dintre beneficiarii de finanțări nerambursabile în anul 2019, care implementează proiectul „Ai grijă de tine!”. Principalul obiectiv este educarea copiilor și adulților cu privire la alegerea unui stil de viață sănătos, respectiv o alimentație echilibrată și sport.

În contextul în care în societatea actuală se evidențiază tulburări de comportament alimentar și o tendință spre sedentarism care afectează calitatea și durata vieții, este necesar un efort integrat în direcția educării și informării tinerilor, dar și a cadrelor didactice și a părinților cu privire la importanța unui stil ordonat de alimentație și cu privire la efectele pe termen lung ale neglijenței în comportamentul alimentar.

În cadrul proiectului derulat în perioada septembrie-noiembrie 2019, sunt organizate o serie de seminarii interactive și workshop-uri în unități de învățământ din rețeaua școlară a sectorului 2 precum: Școala Gimnazială nr. 24, Colegiul Național Victor Babeș, Școala Gimnazială nr. 40, Colegiul Național Cantemir Vodă și Școala Gimnazială Petre Ghelmez.

Derulate de organizații fără scop patrimonial, mai multe proiecte depuse la Primăria Sectorului 2 au fost declarate câștigătoare în urma selecției publice organizate în baza Legii nr. 350/2005.

Cookies