Proiect controversat, supus aprobării: Bloc nou, lipit de o clădire monument istoric, lângă Ateneu

de:
27 feb. 2014
3 Afișari
Proiect controversat, supus aprobării: Bloc nou, lipit de o clădire monument istoric, lângă Ateneu

Planul Urbanistic de Detaliu str. Rosetti 1-3, votat joi de CGMB, propune un bloc de 22 metri înălțime pe terenul pe care se află restaurantul Cina, chiar vizavi de Ateneul Român. Potrivit proiectului, corpul C1 va fi desființat, iar corpurile C2 și C3 cu statut de monument istoric vor fi consolidate și  reabilitate. De asemenea, clădirea monument va fi extinsă cu un nou imobil cu patru etaje.

Imobilul propus va fi mai înalt decât restaurantul Cina, monument istoric, și cu două etaje mai înalt decât Ateneul Român (la cornișa acestuia), potrivit Asociației Salvați Bucureștiul. 

Conform proiectului supus aprobării CGMB, noul imobil va avea trei etaje, plus un etaj tehnic restras. La parter, mezanin și etajul 1 al clădirii monument vor fi amenajate spații comerciale și pentru alimentație publică, iar la nivelele superioare birouri. Potrivit investitorului, în curtea imobilului va fi amenajată o grădină cu terase. De asemenea, în subsol vor fi realiate 60 de locuri de parcare. 

Spațiile verzi de pe teren, cu o suprafață de 1205,39 metri pătrați va fi amenajată și întreținută, potrivit proiectului. Potrivit Asociației Salvați Bucureștiul, pentru realizarea proiectului vor fi defrisați 15-20 de copaci.

Cookies