PROIECT | Bucureștenii din Sectorul 2 își vor putea face abonament pentru un loc de parcare în parcările publice cu plată de la ei din cartier. Prețul va fi de 50 lei pe lună

14 mart. 2024
537 Afișari
PROIECT | Bucureștenii din Sectorul 2 își vor putea face abonament pentru un loc de parcare în parcările publice cu plată de la ei din cartier. Prețul va fi de 50 lei pe lună
PROIECT | Bucureștenii din Sectorul 2 își vor putea face abonament pentru un loc de parcare în parcările publice cu plată de la ei din cartier. Prețul va fi de 50 lei pe lună. Foto simbol: Freepik/topntp26

Primăria Sectorului 2 spune că vine cu noi soluții privind parcările: Bucureștenii care locuiesc în Sectorul 2 își vor putea face abonament lunar pentru parcările publice cu plată de pe raza sectorului.

Prețul va fi de 50 de lei/lună. Administrația locală anunță că regulamentul se află acum în consultare publică și îi invită pe bucureșteni să-și spună părerea.

Bucureștenii din Sectorul 2 își vor putea face abonament pentru un loc de parcare în parcările publice cu plată de la ei din cartier

Ne dorim ca parcările publice cu plată de pe raza Sectorului 2 să poată fi folosite de riverani, pe bază de abonament, anunță PS2 într-o postare pe Facebook.

Administrația locală se referă în special la parcările publice cu plată din apropierea Primăriei Sector 2 și din apropierea Parcului Lacul Tei (str. Chiristigiilor, str. Teiul Doamnei, B-dul Lacul Tei, str. Doamna Ghica).

Seara, după ce se încheie programul de muncă, aceste parcări rămân goale și ar putea fi folosite de bucureștenii care locuiesc în Sectorul 2.

Prețul unui abonament va fi de 50 de lei pe lună, iar locul de parcare va putea fi folosit de luni până vineri între orele 17:00 – 07:00. În weekend nu vor exista limitări privind intervalul orar.

Consultare publică

În acest sens, avem acum în consultarea publică, pe site-ul primăriei, regulamentul de atribuire pe bază de abonament a acestor locuri de parcare.
📧 Astfel, până pe 27 martie 2024 așteptăm propunerile și sugestiile voastre privind acest proiect, fie pe e-mail la adresa [email protected], fie la sediul primăriei sau prin poștă.

Administrația Domeniului Public Sector 2 se va ocupa de atribuirea locurilor de parcare, iar solicitările vor fi transmise exclusiv electronic pe platforma de AICI, în limita locurilor disponibile.

Care sunt condițiile pentru atribuirea unui loc de parcare

  • Se va atribui câte un singur loc de parcare per locuință, doar persoanelor fizice cu domiciliu pe raza Sectorului 2 și care au mașina înmatriculată în Sectorul 2.
  • Cei care solicită atribuirea unui loc de parcare nu pot avea restanțe de plată la bugetul local.
  • Autovehiculul (max. 3,5 tone) trebuie să aibă inspecția tehnică periodică (ITP) valabilă, la fel și asigurarea obligatorie de Răspundere Civilă Auto (R.C.A).

În cazul în care un loc de parcare va fi ocupat abuziv, mașina va fi ridicată, transportată și depozitată de către ADP Sector 2.

Regulamentul este disponibil AICI.

Te-ar mai putea interesa și: Vești despre cele 4 grădini publice urbane care urmează să fie amenajate în cartierul Andronache. PS2 mai are nevoie și de aprobarea Primăriei Capitalei

Cookies